Quantcast

Teismas nagrinėja buvusio „Oro navigacijos“ vadovo A. Raščiaus bylą

  • Teksto dydis:

Teismas nagrinėja buvusio valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovo Algimanto Raščiaus bylą – jis kaltinamas iššvaistęs 455 tūkst. eurų, rašo portalas 15min.lt

Anot portalo, A. Raščiui Vilniaus apygardos teisme iškelta baudžiamoji byla dėl praėjusių metų birželį Susisiekimo ministerijos kreipimosi. Ministerija į prokuratūrą kreipėsi dėl „Oro navigacijos“ įsigytos automatinės duomenų apsikeitimo su orlaiviais sistemos, už kurią sumokėta 455 tūkst. eurų.

Sistemą 2014 metais „Oro navigacija“ įsigijo iš Suomijos įmonės „NRPL Aero“. Kaltinime nurodoma, kad laimindamas šį pirkimą A. Raščius žinojo, jog sistema iš esmės yra bevertė ir greičiausiai niekada nebus panaudota.

Kaltinime nurodoma, kad A. Raščiaus veiksmai buvo nusikalstami ir akivaizdžiai nuostolingi. Jei jo kaltė būtų įrodyta, jam gali tekti atlyginti 455 tūkst. eurų valstybei padarytą žalą. Taip pat A. Raščiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pats A. Raščius kaltinimus neigia.

BNS primena, kad A.Raščius „Oro navigacijai“ vadovavo 2001–2017 metais Jis iš įmonės generalinio direktoriaus pareigų buvo atšauktas 2017 metų pradžioje, jam išmokėta dviejų mėnesių vidutinio atlyginimo dydžio išeitinė kompensacija.

„Įmonėje nustatyti šiurkštūs pirkimų procedūrų pažeidimai, keliantys abejonių dėl A. Raščiaus darbo skaidrumo ir efektyvumo“, – BNS atšaukiant direktorių sakė tuometinis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių