Quantcast

Teismas leido suimti korupcija įtariamus du prokurorus, FNTT pareigūną ir advokatą

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį leido septynioms dienoms suimti prokurorą Nerijų Marcinkevičių, dešimčiai dienų – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūną Nerijui Valatką, prokurorą Donatą Puziną ir advokatą Šarūną Mickevičių, BNS pranešė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Pasak teismo atstovės, prokurorai N. Marcinkevičių prašė suimti 15 dienų, o D. Puziną vienam mėnesiui. Advokatą Š. Mickevičių ir FNTT pareigūną N. Valatką prokurorai teismo prašė suimti, atitinkamai, vienam mėnesiui ir dvidešimčiai dienų.

Prokuratūra trečiadienį skelbė, jog trims privatiems ikiteisminiame tyrime figūruojantiems asmenims paskirtos su laisvės apribojimu nesusijusios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Kaip BNS sakė E. Martinonienė, iki ketvirtadienio popietės dar daliai sulaikytųjų buvo paskirtos su laisvės apribojimu nesusijusios kardomosios priemonės, tarp jų – ir prokurorui Ugniui Vyčinui. Jiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Dėl likusiems sulaikytiesiems taikytinos kardomosios priemonės dar sprendžiama.

Donatas Puzinas (kairėje) ir Ugnius Vyčinas (dešinėje)

Visi šie asmenys trečiadienį sulaikyti ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo.

Tyrimas pradėtas gavus duomenų apie tai, kad Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai N. Marcinkevičius ir Ugnius Vyčinas, Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras D. Puzinas bei FNTT Vilniaus apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas N. Valatka, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformaliai susitikinėja su Kaune praktikuojančiu advokatu Š. Mickevičiumi ir aptaria jų žinioje esančių finansinių – ūkinių ikiteisminių tyrimų eigą, neviešintinus duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti šio advokato neoficialiai atstovaujami privatūs asmenys.

Manoma, kad tokiu būdu tam tikrais atvejais buvo siekiama materialinės ar kitokios naudos.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis sakė, jog „tokie veiksmai galėjo būti atlikti ypatingai didelę reikšmę turinčiose bylose dėl turto iššvaistymo Ūkio banke, Kreditų unijos bylose“.

Ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo atlieka Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamentas ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
NORĖJO GYVENTI GERIAU.BET TEISĖJAI DAR LABIAU NORI GYVENTI GERIAU,KAIP PASAULIO BAMBOS,TAD GREIT PALEIS IR SUMOKĖS PRASTOVAS IR KITUS PINIGUS.ČIA LIETUVA,ČIA KYŠIAIS BYRA....

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip suime taip ir paleis ir dar ziurek kopencacija ismokes juk jie visi nekalti kaip Masiulis :-)

Proga

Proga portretas
Internete viešinamas gegužės 17 d. šturmo įrašas. Būtų proga STT dar pasišvarinti mundurus susemiant visus organizatorius ir dalyvius. Tai, kas buvo, netelpa į jokius rėmus. Jie seniai aiškūs, net tyrimo nereikia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių