Quantcast

Žiaurus 15-metės nužudymas: teismas leido suimti visus įtariamuosius

Šiaulių apylinkės teismas antradienį leido suimti visus keturis įtariamuosius penkiolikmetės paauglės nužudymo byloje.

2001-aisiais gimęs įtariamasis ir 2007 metais gimusi įtariamoji suimti dviem mėnesiams, 1999 metais ir 2004 metais gimę įtariamieji – trims mėnesiams, antradienį informavo prokuratūra.

„Nors mažamečiams (asmenims iki 14 metų) nėra taikoma baudžiamoji atsakomybė, tam tikrais Baudžiamojo kodekso 13 straipsnyje nurodytais pagrindais asmenys gali atsakyti ir nuo 14 metų. Dėl nužudymo mažamečiai gali būti teisiami“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė žmogų, numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki 15 metų.

Į kilimą susuktas merginos kūnas su žaizda galvoje rastas pirmadienio vakarą, apie 21.30 val., Gegužių gatvėje.

Asociatyvi A. Strumilos/BNS nuotr.

Pabėgo ir slapstėsi

Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, nužudytoji gyveno globos įstaigoje, tačiau portalas lrytas.lt rašo, kad globa jai buvo nustatyta nuo liepos 1-osios, tačiau paauglė į globos įstaigą neatvyko, ji pabėgo ir slapstėsi.

Globos įstaiga, kurioje turėjo gyventi nužudyta penkiolikmetė, yra už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur rastas jos kūnas.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė žmogų, numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Vaiko teisių gynėjai ragina gyventojus, pastebėjus bet kokį vaiko teisių pažeidimą, konfliktus tarp paauglių, smurto prieš vaikus atvejus nebūti abejingais ir nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai vaiko teisių gynėjams į teritorinį skyrių.

Istorija kartojasi

Daugiau nei prieš 10 metų, 2011-ųjų liepą, Šiauliuose, taip pat buvo nužudyta nepilnametė.

Bute buvo nužudyta 17-metė S. Šalkauskio gimnazijos gimnazistė. Nusikaltimą įvykdė dvi tos pačios gimnazijos moksleivės.

17-metė buvo atviliota į vienos iš nuteistųjų močiutės butą, nužudžiusios merginą, užpuolikės kūną supjaustė dalimis, į maišelius sudėtas aukos kūno dalis jos išvežė dviračiais ir išmetė dykynėje prie Aukštabalio gatvės.

Vėliau dvi merginos už bendramokslės nužudymą buvo nuteistos kalėti 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kosmiški įstatymai

Kosmiški įstatymai portretas
Už žmogžudystę tik 15 metų?! Pzdc tai čia bepigu bus ir žudyt jei kas kam neįtiks. Kas tas 15 metų, atsedės ir paleis. O va po kojom niekas nebesimaišys.

Aš portretas
Jeigu scenarijus kartojasi, kaip buvo daugiau nei prieš dešimt metų toje pačioje vietoje, reiškia ir žudikas gali būti, kuris jau atlikinėjo bausmę. Jam 15 metų bus per mažą. Visam jį uždaryti iki mirties. O dar geriau, kad gražintu mirties bausmę.

Dramaturgas

Dramaturgas portretas
Skirta Senui, kas tau negerai? Manau reiktu tave patikrinti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių