Quantcast

Teismas dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo nuteisė dviračių sporto trenerius

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas praėjusią savaitę kaltais dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo veikiant bendrininkų grupėje pripažino du miesto dviračių sporto trenerius.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros, teismas treneriams V. B. ir V. I. skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmes jų vykdymą atidedant dvejiems metams.

Taip pat teismas patenkino Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro civilinį ieškinį ir įpareigojo nuteistuosius grąžinti centrui daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atlikto ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad dviračių sporto treneriai 2015-2016 metais įrašydavo į auklėtinių sąrašus nebesportuojančius ar kitur sportinę karjerą tęsiančius dviratininkus, kūrė realiai neegzistuojančias didelio meistriškumo grupes ir tokiu būdu gerinosi savo darbo rodiklius.

Teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad dėl to pedagogai gavo didesnį piniginį atlygį – V. B. buvo išmokėta 5 tūkst. 125 eurai, o jos kolegai ir gyvenimo draugui V. I. – 4 tūkst. 980 eurų.

Panevėžio apylinkės teismas balandžio 16 dieną pedagogus buvo išteisinęs, kaip nepadariusius veikos turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, tačiau šį teismo sprendimą prokuratūra apskundė.

Apeliacinį skundą nagrinėjęs teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas netinkamai įvertino byloje surinktus įrodymus ir išvadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių