Quantcast

Teismas atmetė buvusios žemėtvarkininkės skundą kyšininkavimo byloje

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas antradienį atmetė apeliacinius skundus buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Zarasų skyriaus vyresniosios specialistės Giedrės Papievytės kyšininkavimo byloje.

Kaip pranešė tyrimą byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Zarasų apylinkės teismo nuosprendį apskundusi buvo pati G. Papievytė, kuriai paskirta 17,5 tūkst. eurų bauda, bei Zarasų rajono ūkininkas Povilas Mierkys, pirmosios instancijos teismo nubaustas 3,8 tūkst. eurų bauda.

Iš buvusios NŽT darbuotojos taip pat konfiskuoti beveik 3,8 tūkst. eurų, sumokėtų kaip kyšiai.

Ūkininkas Henrikas Černiauskas šioje byloje pripažino kaltę ir gailėjosi dėl neteisėtų savo poelgių, todėl pirmosios instancijos teismo buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą pagal laidavimą.

Jam teismas skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – sumokėti 750 eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Jis apeliacinio skundo teismui neteikė.

Bylos duomenimis, G. Papievytė tvarkė dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo bei nuomos.

Ikiteisminio tyrimo metu Panevėžio STT pareigūnai nustatė, kad kai kurie ūkininkai davė žemėtvarkininkei kyšius už gerų santykių palaikymą, kiti sulaukė nedviprasmiškų užuominų, kad „neduoda žemių už dyką“, kad reikia „sumokėti 30 procentų nuo gaunamos išmokos iš Nacionalinės mokėjimo agentūros“.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo išaiškinta, kad G. Papievytė, vykdydama savo pareigas ir tvarkydama dokumentus dėl valstybinės žemės laikino naudojimo bei nuomos, reikalavo kyšių ir priėmė kyšius – 3776 eurus – iš penkių ūkininkų.

Zarasų žemėtvarkininkę jau ikiteisminio tyrimo metu Nacionalinė žemės tarnyba atleido iš užimamų pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių