Quantcast

Teismą pasiekė butais fiktyviai prekiavusio vyro byla, gresia trys metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Telšių policijos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl fiktyviai butais prekiavusio vyro, ketvirtadienį pranešė Telšių policija.

Po beveik dvejus metus trukusio ikiteisminio tyrimo, išaiškinus visas aplinkybes, byla su kaltinamuoju aktu perduota teismui. 1975 metais gimęs telšiškis kaltinamas sukčiavimu bei dokumentų suklastojimu, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų.

Istorija apie nekilnojamojo turto pirkimą prasidėjo vyrui ir žmonai aptikus skelbimą, kad Telšiuose parduodamas vieno kambario butas. Nusprendus turtą įsigyti ir su pardavėju sutarus 13 tūkst. eurų kainą bei pirkimo sąlygas, duotas 4 tūkst. eurų avansas.

Nors butas priklausė uždarajai akcinei bendrovei, su pardavėjais kontaktavo ir visus piniginius reikalus sprendė su butą parduodančia bendrove nesusijęs asmuo – direktorės sugyventinis.

Jis įtikino buto pirkėjus, kad dalyvaudamas sandoryje jis teisėtai veikia bendrovės vardu, iš asmenų paėmė 1 tūkst. eurų įnašą, neva reikalingą buto pirkimo-pardavimo sutarčiai sudaryti.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, kaltinamasis pirkėjams nurodė sumokėti ir likusią pinigų sumą už butą – 8 tūkst. eurų. Paėmęs pinigus už buto įsigijimą, jis asmenims pateikė netikrą jo paties už bendrovės direktorę pasirašytą kasos pajamų orderio kvitą.

Kai pinigai už butą buvo sumokėti, paaiškėjo, kad buto pirkimo-pardavimo sutartis nebuvo sudaryta, nes kaltinamasis neturėjo įgaliojimų veikti bendrovės vardu, be to, paimtų 9 tūkst. eurų jis neperdavė už bendrovės veiklą atsakingai direktorei – savo sugyventinei.

Parduodamas vieno kambario butas buvo įkeistas Telšiuose veikusiai kredito unijai, jos kreditavimo tarnybos vadovu buvo pats kaltinamasis, pirkėjai prarado galimybę nuosavybes teise įregistruoti butą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad už kredito unijai įkeistą butą nesumokėta 9 tūkst. eurų. Tų pačių pinigų, kuriuos iš nukentėjusiųjų paėmė kaltinamasis.

Civiline tvarka į teismą kreipusiems nukentėjusiems sutuoktiniams šiuo metu butas priklauso nuosavybės teise, tačiau tai įvyko tik po to, kai telšiškiai dar kartą sumokėjo 9 tūkst. eurų kredito įstaigai tam, kad būtų išregistruotas įkeitimas.

Iš kaltinamojo pinigai išieškomi teisminiu ginču.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių