Quantcast

Tarp stiklainių iš Baltarusijos – 0,5 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Raigarde muitininkai sulaikė 0,5 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą, paslėptą stiklainių krovinyje, antradienį pranešė Lietuvos muitinė.

Didelė rūkalų kontrabanda sulaikyta šeštadienį. Rentgenu patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusį vilkiką, muitininkai jo puspriekabėje surado apie 165 tūkst. pakelių cigarečių, paslėptų legaliai gabentame stiklainių krovinyje. 

Baltarusijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Scania“ į Raigardo kelio postą atvažiavo apie 13 val. dienos.

Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją ketinantis gabenti stiklainių krovinį – 22 padėklus (96 tūkst. vnt. stiklainių). Muitinės pareigūnai patikrino „Scania“ rentgeno kontrolės sistema ir nustatė, jog padėkluose su stiklainiais įrengtos slėptuvės, pilnos cigarečių.

Anot muitinės, paprastai tokios slėptuvės, kai oficialus krovinys tėra imitacija, o jo viduje įrengiamos ertmės kontrabandai (vadinamieji „karstai“) aptinkamos medienos kroviniuose iš Baltarusijos. Su rūkalų kontrabanda stiklo gaminių kroviniuose susiduriama rečiau.

Visas krovinys dar nėra baigtas ardyti, bet pareigūnų vertinimais jame yra ne mažiau nei 165 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Rūkalų vertė su mokesčiais siekia 557 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė krovinį, mašiną ir jos vairuotoją. Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

„Scania“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Ar dar iš Baltarusijos važiuoja prekės? Kad ir legalios? Nenustebčiau, kad netyčia ir iš Kaliningrado sulaikytų nelegalių cigarečių! Ot dirba mūsų vyriausybė! Jau rusakalbių pilnas Kaunas, ne tik kontrabandinių cigarečių (ypač iš tamsaus gymio moterų prie geležinkelio stoties)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių