Quantcast

Švenčionių rajono gyventojai kontrabandą slėpė svetimoje sodyboje

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiai pričiupo du kontrabandos gabentojus, kurie svetimos sodybos ūkiniame pastate norėjo paslėpti 4 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai Švenčionių rajone, kelyje Adutiškis-Švenčionys, stebėjo automobilį „Audi A6“. Mašinai įvažiavus į Medišonių kaimą, pasieniečiai pamatė, kaip ji įsuko į ten esančią sodybą. Išlipę trys vyrai iš automobilio pradėjo krauti ryšulius ir nešti juos į ūkinį pastatą.

VSAT pareigūnams žaibiškai sureagavus ir tarnybiniu automobiliu įvažiavus į sodybą nešikai metė krovinius ir pradėjo bėgti skirtingomis kryptimis. Du iš jų pasieniečiams pavyko sučiupti, o trečiam pavyko pasprukti. Jis ieškomas. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 32-ejų ir 37-erių Švenčionių rajono gyventojai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad vyrai svetimos sodybos ūkiniame pastate bandė paslėpti 4000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Sodybos savininkas su įvykiais jo valdoje, pirminiais duomenimis, nėra susijęs ir apie juos nieko nežinojo.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras. Kontrabandines cigaretes gabenusiems ir bandžiusiems paslėpti vyrams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Švenčionių rajono gyventojai naktį iš pirmadienio į antradienį praleido areštinėje. Antradienį popiet tebesitęsė jų apklausa.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių