Quantcast

Švenčionių rajone į pasieniečių pasalą pateko keturi kontrabandininkai

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiai surengė pasalą, į kurią pateko keturi kontrabandinius rūkalus bandę gabenti vyrai. Už tai jiems gresia tūkstantinės baudos, o trims nešikams dar teks atsakyti ir už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Penktadienį apie vidurdienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai Švenčionių rajone, Lazdinių ežero pakrantėje, aptiko krūmuose paslėptus keturis ryšulius, aptrauktus polietileno plėvele. Nuspręsta čia organizuoti pasalą ir pamėginti rūkalų gabentojus pričiupti su įkalčiais.

Beveik po pusės paros VSAT pareigūnai užfiksavo nuo Lazdinių kaimo ežero pakrante artėjančius du asmenis. Dar du vyrus pasieniečiai pastebėjo atplaukiančius gumine valtimi. Pasieniečiai, palaukę kol ketveriukė prisiartins prie ryšulių ir ims juos nešti, reagavo žaibiškai – visi nešikai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai 26-erių ir 34-erių Švenčionių rajono, 36-erių Vilniaus miesto ir 25-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Nustatyta, kad trys iš jų neturi pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.

Ryšuliuose VSAT pareigūnai rado 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Ketveriukei pradėtos administracinės teisenos, o už akcizinių prekių gabenimą gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų. Pasienio ruože asmens dokumentų neturėjusiems trims vyrams bus skirti įspėjimai arba baudos.

Po apklausos visi asmenys paleisti. Neteisėtai gabentos cigaretės ir guminė valtis saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B

B portretas
Matau blondiną su Donatu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių