Quantcast

Svarstymas dėl Kretingos teisėjo atleidimo – atidėtas

  • Teksto dydis:

Teisėjų taryba (TT) penktadienį atidėjo klausimą dėl smurtu prieš žmoną įtariamo Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo Petro Kontrimo atleidimo.

Likus dienai iki posėdžio P. Kontrimas tarybai pranešė, kad turi nedarbingumo pažymėjimą, todėl negali dalyvauti.

„Kadangi dalyvauti posėdyje negaliu del objektyvių priežasčių, todėl prašau klausimą del mano atleidimo iš teisėjo pareigų savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą nagrinėti kitame TT posėdyje“, – nurodė teisėjas.

Pasak Nacionalinės teismų administracijos, teisėjo atleidimo iš pareigų klausimas privalo būti svarstomas dalyvaujant asmeniui, kurį siūloma atleisti. Asmeniui nedalyvaujant TT gali svarstyti atleidimo klausimą tik gavusi motyvuotą jo prašymą arba nustačiusi, kad neatvykimo į posėdį priežastys yra nesvarbios.

Šio klausimo svarstymui taip pat reikalinga ir medžiaga iš prokuratūros. Generaliniam prokurorui pradėjus ikiteisminį tyrimą, TT kreipėsi su prašymu pateikti ikiteisminio tyrimo medžiagą, tačiau iki penktadienio tokios informacijos negavo.

Prokuratūra informavo, kad ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, vykdomi papildomi ikiteisminio tyrimo veiksmai, todėl TT pateikti informacijos nėra galimybės.

TT šio klausimo svarstymą tęs artimiausiame tarybos posėdyje.

Remdamasi policijos medžiaga, prezidentė Dalia Grybauskaitė dekretu kreipėsi į TT, ši turi pateikti savo nuomonę. D. Grybauskaitė taip pat sustabdė teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Nustatytas sunkus girtumas

Įtariama, kad teisėjas P. Kontrimas, būdamas sunkaus girtumo, lapkričio 26 dieną smurtavo prieš žmoną. Teisėjui P. Kontrimui nustatytas sunkus – 2,68 prom. girtumas.

„Lietuvoje smurtą patiria kas trečia moteris – tai yra itin skaudi visuomenės problema, todėl netoleruotina, kad valstybės vardu teisingumą skelbiantis teisėjas pats smurtauja“, – teigia Prezidentūra.

P. Kontrimas, kuriam dabar yra 57-eri metai, Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirba nuo 1994 metų.

Teisininkas 1982 metais baigė Charkovo teisės institutą, yra dirbęs šaltkalviu, prokuroro padėjėju, tardytoju.

Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos išvadoje rašoma, kad teisėjas darbinėje veikloje su proceso dalyviais bendrauja dalykiškai ir mandagiai, mandagiai bendrauja ir su teismo darbuotojais. Dėl teisėjo elgesio Klaipėdos apygardos teismo vadovybė asmenų ar kolegų pagrįstų nusiskundimų nėra gavusi.

2000-siais Teisėjų garbės teismas P. Kontrimui buvo pareiškęs papeikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių