Quantcast

Sumuštos jurbarkietės tragedija: dėliojami paskutiniai akcentai

  • Teksto dydis:

Prieš beveik dvi savaites Generalinė prokuratūra pranešė apie svarbius pokyčius žiauriai sumuštos jurbarkietės byloje – buvo baigtas ikiteisminis tyrimas ir įtariamajam pareikšti kaltinimai. Byla kol kas dar nepasiekė teismo, nes prokurorė teberašo kaltinamąjį aktą. 

„Neseniai gavome pranešimą, kad baigtas ikiteisminis tyrimas ir buvo leista susipažinti su visa ikiteisminio tyrimo medžiaga, – antradienio popietę portalui sakė nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas.  –Deja, bet komentuoti tyrimo medžiagos negaliu. Laukiame, kol prokuroras surašys kaltinamąjį aktą ir perduos bylą į teismą.“

Bylą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Edita Mikalainienė teigė, kad iki lapkričio 4 dienos, pirmadienio, proceso dalyviams buvo leista susipažinti su bylos medžiaga ir pareikšti prašymus ir papildymus dėl atlikto ikiteisminio tyrimo. „Terminas suėjo šiandien ir nuo šiandien aš rašau kaltinamąjį aktą. Kitų komentarų nebus, – portalui teigė prokurorė. – Greičiausiai rytoj informaciją gausite iš mūsų atstovės spaudai.“

Primename, kad prieš beveik dvi savaites prokuratūra pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą.

Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė tuomet paskelbė apie ikiteisminio tyrimo, kurio metu buvo nustatinėjamos įvykių kaimo turizmo sodyboje šių metų gegužės 26 dieną aplinkybės, pabaigą.

2001 metais gimusiam jaunuoliui įteiktas galutinis pranešimas apie įtarimą dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo bei padarytų sužalojimų, iš viso pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariamasis savo kaltę pilnai pripažįsta.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl įtariamajam papildomai buvo pareikštas įtarimas dėl nesunkus sveikatos sutrikdymo.

Kiti įtarimai pareikšti dėl dviejų sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo. Prokuratūra atkreipia dėmesį, kad šių nusikaltimų sudėtys taip pat apima ir nukentėjusiajai padarytą sveikatos sutrikdymą. Šiuos nusikaltimus padariusiam asmeniui gresia laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Šiuo metu įtariamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Tyrimas dėl šio žiauraus nusikaltimo pradėtas dar gegužės 26 d. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors buvo daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. 


Šiame straipsnyje: sumušta jurbarkietėjurbarkietėžiauriai sumušta jurbarkietėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebintis

Stebintis portretas
Ziurekit, kad iki kalejimo neisruktu i uzsieni.

vokelis

vokelis portretas
bus matyt kiek 'teveliai' galejo,bausmes laikas parodys.

kavenskis

kavenskis  portretas
kam tie telefonai gale straipsnio, juk is ju pagalbos - apvalus NULIS. jie tik pildo statistika ir sudararineja ivaizdi kad jie reikalingi taip melzia pinigus is valstybes... UZDARYT TAS SARASKINU KONTORKES!!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių