Quantcast

Sulaikyti trys kontrabandininkai: gresia milžiniškos baudos

  • Teksto dydis:

Dviejų Varėnos pasienio rinktinės užkardų, Kabelių ir Druskininkų, pareigūnai sėkmingai užkardė du mėginimus į Lietuvą atgabenti kontrabandinių cigarečių. Iš viso pasieniečiai sulaikė tris kontrabandininkus ir beveik 4 tūkstančius pakelių rūkalų. Vyrams teisme gresia milžiniškos baudos.

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Daržinėlių kaimu esančiame miške sulaikė 33-ijų Druskininkų gyventoją. Ši vieta yra maždaug už dviejų kilometrų nuo sienos su Baltarusija. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad čia gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Kabelių pasieniečiams talkinęs kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Iksu apžiūrėjo vietovę. Pėdsakus aptikęs keturkojis jais nusekė du kilometrus į šalies gilumą. Čia esančiame miško masyve rasti likimo valiai palikti keturi ryšuliai. Juose – 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų patogiau nešti krovinį.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Druskininkiečiui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gresia bauda nuo 5760 iki 6 tūkst. eurų. Anksčiau jis jau buvo įkliuvęs pasieniečiams.

Tos pačios dienos vėlų vakarą Druskininkų užkardos pareigūnai ties Latežerio kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einančius du vyrus su nešuliais. Vietovė, kurioje fiksuoti asmenys, patenka į valstybės sienos apsaugos zoną. Joje būti galima tik turint specialų VSAT leidimą.

Pasieniečiai nešikus sulaikė. Nustatyta, kad tai 23-ejų druskininkietis ir dėl padarytų analogiškų pažeidimų VSAT pareigūnams nekart įkliuvęs 25-erių vyras, taip pat gyvenantis Druskininkuose.

Jų gabentuose ryšuliuose rasta 1950 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos.

Vietovės patikrą vykdęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko. Sienos su Baltarusija pažeidimas nefiksuotas, tad manoma, jog neteisėtas krovinys į Lietuvą iš kaimyninės valstybės buvo tiesiog permestas.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. 23-ejų vyrui gresia bauda nuo 5200 iki 6 tūkst. eurų, o 25-erių Druskininkų gyventojui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gali tekti mokėti baudą nuo 5760 iki 6 tūkst. eurų. Už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo jaunesniajam gresia įspėjimas arba baudą nuo 40 iki 90 eurų, vyresniajam – 90-170 eurų bauda.

Po apklausų druskininkiečiai paleisti. Vyrams įteikti šaukimai į teismą, kur bus nagrinėjamos jų bylos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
puiku

Gal kam ir milžiniškos baudos, bet tik ne kontrobandininkam

Gal kam ir milžiniškos baudos, bet tik ne kontrobandininkam portretas
Jau jie senai ne tiek yra užsidirbe nešdami kontrabandą, ne ant vienos tokios baudos, jiem tie 6000 eurų , tai kaip du pirštus apmyžt, man kaip pensininkui tai būtu daug tie 6000 eurų, bet tik ne kontrobandininkam. Jie cigaretes gabena ne pirmi metai, o per tiek metų prisipildė pilnas kišenes šimtus tukstančių eurų

Budelis

Budelis portretas
Kontrabandininkai turi buti prilyginti lukosenkos banditams ir turi buti baudziami kaip valstybes isdavikai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių