Quantcast

Sulaikyti trys automobiliai, kurių paiešką paskelbė Interpolas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė tris, įtariama, vogtus automobilius. Vienas iš jų įvažiavo į Lietuvą iš Lenkijos, kiti du turėjo atsidurti Baltarusijoje.

Penktadienio naktį Lavoriškių pasienio kontrolės punkte (PKP) iš Lietuvos važiavo mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter“ su prancūziškais registracijos numeriais.

Automobilį vairavo 36-erių Kirgizijos pilietis. Dokumentų patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad šio krovininio mikroautobuso paiešką vos prieš tris savaites, gegužės 5-ąją, paskelbė Prancūzijos teisėsauga.

Užsienietis į Lietuvą atvyko gegužės 8-ąją keleiviniu autobusu per Medininkų PKP.

Automobilis saugomas VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Vėlyvą šeštadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Trakėnų kaimu patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Toyota Rav 4“.

Jungtinės Karalystės registracijos numeriais paženklintą visureigį vairavo 25-erių Kauno rajono gyventojas. Vairuotojo asmens dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į visureigio identifikacinis kodą (VIN). Ir netrukus išsiaiškino, kad jis, įtariama, suklastotas – matyti mechaninio keitimo požymių.

Automobilį vairavęs lietuvis pasieniečiams pasakojo tojotą pirkęs iš asmens, kurio duomenys nurodyti pirkimo-pardavimo sutartyje ir nežinojęs apie VIN kodo klastojimą.

Vairuotoją po apklausos VSAT pareigūnai paleido. Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Sekmadienio naktį Šalčininkų PKP Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykusio automobilio „Mercedes-Benz GLC43“ ir jo vairuotojo dokumentus. Prie mersedeso vokiškais registracijos ženklais sėdėjo 55-erių Latvijos pilietis.

Pasienio tikrinimo metu VSAT pareigūnai nustatė, jog pagal identifikacijos kodą (VIN) ir kėbulo bei valstybinius transporto priemonės numerius šis automobilis šių metų gegužės 23 d. Vokietijos iniciatyva buvo įtrauktas į Interpolo ieškomų transporto priemonių duomenų bazę.

Pasieniečiams latvis prisipažino sutikęs už atlygį nuvairuoti mersedesą į Baltarusiją. Jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas dešimčiai dienų. Automobilis saugomas Purvėnų pasienio užkardoje.

VSAT Vilniaus ir Varėnos pasienio rinktinėse dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už šį nusikaltimą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorė ir Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių