Quantcast

Sulaikyti panevėžiečiai priklauso nusikalstamai grupuotei

Antradienį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė šešis gerai policijai žinomus panevėžiečius. Jiems pareikšti įtarimai nužudymu.    

Sunkiai sužalotas 30 metų Panevėžio gyventojas buvo rastas šių metų vasario 1-ąją 3.09 val. Panevėžio apskrities ligoninėje vyrui medikai nustatė abiejų blauzdikaulių, dešinės plaštakos delnikaulio, kairiojo alkūnkaulio lūžimus, daugybines pjautines ir kirstines žaizdas. Gydytojams žiauriai ir sunkiai sužaloto vyro gyvybės išgelbėti nepavyko - vasario 3 dieną jis  ligoninėje mirė.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kūno sužalojimo, vėliau perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo. Tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Antradienį to paties biuro pareigūnai sulaikė šešis gerai policijai žinomus panevėžiečius, susijusius su viena nusikalstama grupuote,- trisdešimt trejų D. K., anksčiau teistą už smurtinius nusikaltimus, dvidešimt septynerių E. B., anksčiau teistą už smurtinius nusikaltimus ir viešosios tvarkos pažeidimus, trisdešimtmetį T. B., anksčiau neteistą, trisdešimt dvejų A. S., anksčiau teistą už vagystes, dvidešimt šešerių A. B., anksčiau teistą už smurtinius nusikaltimus ir narkotinių bei psichotropinių medžiagų laikymą be tikslo parduoti, trisdešimt dvejų R. D., anksčiau neteistą. 

Visiems jiems pareikšti įtarimai nužudymu.

Pasak Panevėžio apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro viršininko Ramūno Sarapo, visi įtariamieji buvo sulaikyti skirtingose miesto vietose. „Dirbome nuo pačios pirmos nusikaltimo padarymo dienos ir, kai surinkome pakankamai įrodymų, buvo nuspręsta, juos sulaikyti“, - sakė pareigūnas.

Su kokia grupuote siejami įtariamieji, R.Sarapas kol kas nelinkęs atskleisti. Nekomentuoja jis ir nusikaltimo motyvų. „Nužudytasis policijai buvo gerai žinomas, tačiau ko jie nepasidalijo, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, detalizuoti nenorėtume“, - kalbėjo jis.

Komisariato viršininko pavaduotojo Mindaugo Ambraziūno teigimu, sulaikytieji priklauso vienai iš naujai susikūrusių Panevėžio nusikalstamų grupuočių. Įtariama, kad jos nariu buvo ir nužudytasis. „Galėjo būti, bet tai ne UABas, sunku pasakyti kas kam priklausė. Panevėžys nedidelis miestas, čia vieni kitus pažįsta“, - kalbėjo M.Ambraziūnas.

Trečiadienį pareigūnai kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismo dėl kardomosios priemonės įtariamiesiems skyrimo. Teismas leido suimti du įtariamus žudikus. Jie uždaryti dviem mėnesiams.  

Pareigūnai įtaria, kad gali būti ir daugiau žiauraus nusikaltimo padaryme dalyvavusių asmenų ir prašo žmones, turinčius vertingos informacijos, skambinti tel. (845) 503 014.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių