Quantcast

Sulaikyti neteisėtai sieną kirtę irakiečiai: pareigūnai migrantus atsekė sniege paliktais pėdsakais

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai antradienio naktį Ignalinos rajone sulaikė dvylika sieną neteisėtai kirtusių Irako piliečių, jie vėliau pasiprašė prieglobsčio. 

Pasak VSAT, Tverečiaus užkardos pareigūnai po vidurnakčio pasienio su Baltarusija ruože, ties Lazinkų kaimu, pastebėjo į Lietuvos gilumą vedančius pėdsakus.

Jais pasieniečiai atsekė iki kaime esančio negyvenamo namo, pro kurio langus pamatė jame švysčiojančios prožektoriaus šviesos ir žmonių siluetus.

Užėję į vidų pareigūnai rado devynis vyrus ir tris moteris, jie pateikė Irako piliečių pasus. Manoma, kad į namą jie įsibrovė norėdami sušilti ir spėjo pabūti jame vos kelias minutes.

Pasieniečiai migrantus pristatė į Tverečiaus užkardą, antradienį jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pasieniečiai pradėjo pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus. Apie tai informuotas Migracijos departamentas, nagrinėjantis tokius prieglobsčio prašymus.

Vilniaus pasienio rinktinėje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Tverečiaus užkardos pareigūnai gruodžio viduryje sulaikė dešimt iš Baltarusijos atėjusių irakiečių, sausio gale – dar keturiolika. Visi jie taip pat pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyt atgal.

Vyt atgal. portretas
Bizūnais,lazdom,botagais.

Anonimas

Anonimas portretas
Irakę karo jau senai nėra amerikos pagalbą suklestėjo ten demokratija ir gerovė, taip kad deportuoti juos į gimtinę kad džiaugtusi laisvę o ne prieglobsčius dalinti.

Budelis

Budelis portretas
Vyti tas bezdziones kuo toliau nuo Lietuvos sienu. Vyti taip, kad Lietuvos vardas jiems ir ju vaiku vaikams keltu siauba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių