Quantcast

Sulaikyti asmenys, įtariami narkotikų kontrabanda ir skysčio „Smile“ gamyba

  • Teksto dydis:

Marijampolės ir Kauno kriminalistai sulaikė grupę asmenų, kaip įtariama, iš Olandijos gaudavusių siuntas su sintetiniais narkotikais ir gamindavusių elektroninių cigarečių skystį „Smile“, paplitusį tarp paauglių.

Kaip antradienį pranešė Marijampolės apskrities policija, operacijos metu buvo sulaikytas asmuo, kuris atvyko paimti narkotinių medžiagų siuntos. Jos iš Olandijos atkeliaudavo naudojantis tarptautinės siuntų tarnybos paslaugomis.

Tuo pačiu metu Kauno mieste pareigūnai sulaikė ir patį organizatorių. Jis, siekdamas konspiracijos, už siuntas atsiskaitinėjo kriptovaliuta.

Tyrimo metu nustatyta, jog sulaikyti asmenys iš Olandijos dažnai organizuodavo siuntas su sintetiniais kanabinoidais.

„Vėliau iš parsiųstų sintetinių kanabinoidų gamindavo dešimtis litrų elektroninių cigarečių skysčio SMILE, nuo kurio vartojimo paaugliai dažnai atsidurdavo reanimacijos skyriuje, o medikai kovodavo dėl jų gyvybės“, – rašoma policijos pranešime.

Sulaikytoje siuntoje rastas nemažas kiekis ekstazio tablečių bei didelis kiekis galimai narkotinės, psichotropinės medžiagos LSD. Kratų metu pas sulaikytus įtariamuosius buvo rastas platus spektras narkotinių bei psichotropinių medžiagų: skystis „Smile“, kanapės bei kiti.

Sulaikytiems asmenimis gresia laisvės atėmimas iki 15 metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEMIDE

TEMIDE portretas
sviniaus su buzu tema

Tai

Tai portretas
Kaip jus vadovaujat tyrimui jei diunde laksto po slabotkke po parka neries krantineje stumdo narkotikus foglis laisveje uz narkkotiku prekyba dideliy mastu apykoje senai nuimta o jus vis vadovaujat tyrimui cha cha cha
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių