Quantcast

Sulaikytas kyšininkavimu įtariamas Rokiškio rajono ligoninės medikas

Antradienį sulaikytas kyšininkavimu įtariamas Rokiškio rajono ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėjas Alfonsas Vitkus, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pasak STT pranešimo, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad minėtas medikas šių metų liepos mėnesį paėmė kyšius iš mažiausiai penkių asmenų.

Manoma, kad kyšiai buvo sistemiškai priimami už teisėtą mediko veikimą vykdant įgaliojimus – kad neteisėtą piniginį atlygį galimai davusių asmenų artimiesiems būtų teikiamos medicininės paslaugos.

Kyšių sumos galėjo siekti ne mažiau kaip 100 eurų už individualų atvejį.

Tyrimui vadovaujantis Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Mantas Jurkėnas antradienį kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmus, prašydamas nušalinti A. Vitkų nuo pareigų.

„Raginame visus gyventojus ir gydytojus netoleruoti korupcijos ir apie žinomus kyšio reikalavimo, provokavimo ar siūlymo atvejus pranešti Specialiųjų tyrimų tarnybai. Sveikatos apsauga – ypač jautri sritis visiems, o kartu su pilietiška ir principinga visuomene galime pasiekti, kad joje būtų daugiau skaidrumo“, – sako STT Panevėžio valdybos vadovas Ramūnas Lukošius.

Baudžiamasis kodeksas už kyšininkavimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Larisa

Larisa portretas
Neduolkit ir neims.Sakot negydis,jei neduosi kysio,tai eikit pas kita gydytoja.As jau pencininke esu,bet greiztai kysiams ne.Juk mes mokescius mokejom,kai dirbom.Daktarai ir taip gyvena is musu mokesciu deka,kodel mes turim jiems antra karta moket?O jei jiems mazos algos,tai kuriu galu jie ejo mokytis daktarais?Reikejo kita profesija rinktis..

Klpd.

Klpd. portretas
Ko čia puolat? Žmogus paskolą paėmė.Kaip Masiulis. Net pinigai nebuvo sužymėti..:D)

sutinku

sutinku portretas
atsedet.... nemokamas stogas ...siluma... maistas.... nemokama apsauga ir apsaugininku demesys ....netgi gydimas nemokamas... erdvus naujas kalejimas maloniai kvepia dazais.... netai kaip sovietmeciu stayto 9aukscio bomzu primyzta laiptine
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių