Quantcast

Sulaikytas Belgijos pilietis, turėjęs praleisti lėktuvą su tona kokaino

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kalinamas JAV teisėsaugos ieškomas Antverpeno oro uoste skrydžių koordinatoriumi dirbęs Belgijos pilietis 34 metų Ibrahimas Ahmadounas, kuris, įtariamą, turėjo praleisti privatų lėktuvą su tona kokaino, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Užsienietis buvo sulaikytas Vilniaus oro uoste sulaikytas, atskridęs iš Amsterdamo. Vilniaus miesto apylinkės teismas jį yra leidęs suimti. Generalinė prokuratūra gavo JAV Teisingumo departamento prašymą I.Ahmadouną išduoti baudžiamajam persekiojimui. Prokurorė Rozita Požarskienė sako, kad užsienietis įtariamas dalyvavęs nusikalstamo susivienijimo veikloje ir nepatikrinęs turėjo praleisti privatų lėktuvą, gabenantį maždaug 1 tūkst. kg kokaino už maždaug 30 mln. JAV dolerių.

Bylos duomenimis, I.Ahmadounas su bendrininkais nuo 2011 metų iki 2012 metų pradžios susitarė iš Dominikos Respublikos į Belgijos Karalystę atgabenti toną kokaino. Narkotikai turėjo būti gabenami JAV registruotu lėktuvu, bet taip ir nebuvo išgabenti – 2011 metų gruodžio 15 dieną orlaiviui dar nepakilus pilotas ir jame buvęs verslininkas buvo sulaikyti. Į privatų lėktuvą buvo sukrauta 20 lagaminų, o juose paslėpta tūkstantis supresuotų plytelių su kokainu, teigia portalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių