Quantcast

Sulaikyta Latvijos pensininkė, vežusi nelegalus iš Indijos

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietę, iš savo šalies per Lietuvą neteisėtai gabenusią tris Indijos piliečius. 

Sulaikytus indus Lietuvos pasieniečiai perdavė kolegoms Latvijoje, o vairuotoją uždarė į areštinę, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Penktadienį apie 3 val. 30 min. Varėnos pasieniečiai Lazdijų savivaldybės Akmenių kaimo ribose, kelyje Lazdijai – Seinai, patikrinti sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Citroen C4“ latviškais numeriais.

Jį vairavo 65-erių Latvijos pilietė, turėjusi tvarkingus dokumentus. Kartu vyko 28-erių, 30-ies ir 35-erių Indijos piliečiai. Jie Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio, tačiau kol nepriimti sprendimai, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Indus vežusiai latvei dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešių metų. Pasieniečiai vairuotoją uždarė į areštinę.

Vakarų Europą pasiekti norėjusius Indijos piliečius pareigūnai penktadienį perdavė Latvijos, kuri yra priėmusi jų prieglobsčio prašymus, pareigūnams.

„Citroen C4“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Šį mėnesį tai jau antras atvejis, kai Kalvarijos pasieniečiai sulaiko neteisėtai iš Latvijos teritorijos pasišalinusius šioje šalyje prieglobsčio pasiprašiusius užsieniečius. Rugsėjo 4 d. buvo sulaikyti Nyderlandų pilietybę turintys afganų kilmės vyras ir moteris. Jie mikroautobusu „Volkswagen Transporter“ iš Lietuvos į Lenkiją bandė išvežti dešimt Afganistano piliečių. Pastarieji irgi nesulaukė Latvijos pareigūnų sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių