Quantcast

Sugyventinę terorizavęs vyras stos prieš teismą: grasinti moteriai ėmė dėl įžeistų jausmų

  • Teksto dydis:

51 metų Raseinių rajono gyventojas bus teisiamas dėl galimo sugyventinės terorizavimo.

Jam taip pat pareikšti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, antradienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su ikiteisminį tyrimą kuruojančiu Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroru ikiteisminį tyrimą baigė ir bylą perdavė nagrinėti teismui.

Bylos duomenimis, po trejų bendro gyvenimo metų raseiniškė, išvarginta nuolatinių konfliktų ir pamačiusi, kad jų santykiai neturi ateities, pareiškė nebenorinti jo matyti. Nuo to momento, anot moters, prasidėjo dar didesni konfliktai ir nuolatinis jos terorizavimas – žodžiais bei telefono žinutėmis.

Moteris buvo visaip žeminama, grasinama suniokoti jos turtą. Kad grasinimai realūs, ji suprato 2020 metų liepą, grįžusi į namus ir radusi išdaužtus du savo gyvenamojo namo langus.

Moteris į policiją nesikreipė, pamanė, gal tuo viskas ir baigsis. Po mėnesio buvo užrašais ištepliota ūkinio pastato siena, dar po poros savaičių vėl išdaužtas gyvenamojo namo langas, spalio mėnesį dužo dar du langai, o po dviejų dienų į langus taikyti akmenys pataikė į namo sieną ir ją apgadino. Įbauginta moteris kreipėsi į policiją.

Kad grasinimai realūs, ji suprato grįžusi į namus ir radusi išdaužtus du savo gyvenamojo namo langus.

Raseinių rajono policijos pareigūnų pradėtus tyrimus perėmė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba.

Pasak policijos, tyrimo metu pritrūko įrodymų, kad langus daužė ir pastato sienas tepliojo buvęs sugyventinis ar jo užsakymu kiti asmenys. Jis gynėsi ir terorizavęs moterį telefonu, aiškino, kad moters gautos žinutės yra išsiųstos ne iš jo mobilaus telefono. Tačiau pareigūnai įrodė, kad vyras grasinančioms žinutėms siuntinėti įsigydavo vis naujas SIM korteles, kurias keisdamas naudojo jam priklausančiame telefono aparate bei naujai įsigytuose telefono aparatuose.

Tyrimo metu paaiškėjo dar viena raseiniškio nusikalstama veika – neturėdamas licencijos jis prekiavo alkoholiniais gėrimais. Šią veiklą jis derino su taksisto darbu.

Gyventojai žinojo, kad šis taksi vairuotojas jo parūpins, atveždamas iki reikiamo adreso, ir šia paslauga naudojosi. Per kratą vyro gyvenamosiose patalpose buvo rasta pora dėžių degtinės, kelios dėžės šampano, ne viena pakuotė alaus, keletas butelių brendžio.

Raseiniškis kaltinamas ir viešosios tvarko pažeidimu, jis buvo užfiksuotas šių metų sausio 20 dieną Raseiniuose, V. Grybo gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kilus incidentui tarp jo ir taksi paslaugomis besinaudojančio kliento, pastarasis gavo smūgį į galvą, o į akis – ašarinių dujų.

Kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu keturis mėnesius praleido už grotų, o dabar iki teismo jam skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra, vyro laisvę kontroliuoja jo nešiojama apykojė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mari

Mari portretas
Tokius tik i kaleimą sodint,o kur daugiau.Tada žinos kaip ardytis

Siaip tai

Siaip tai portretas
Juokas ima is tokiu durneliu.langus dauzysi,sienas tepliosi ir ka tuo pasieksi?va dabar kaip ciucikas su apykoje lakstyt teks

cinikas

cinikas portretas
vargšelis, draskosi, lyg iš Sekundės banko norėtų susigrąžinti padėtą indelį. Putė - ne bankas. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių