Quantcast

Sučiuptas savadarbiu ginklu neteisėtai medžioti ketinęs vyras

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai sulaikė medžiojusį su nelegaliai laikomu ginklu ir bandžiusį pasprukti asmenį.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Vilniaus gamtosaugos pareigūnai pagal turimą informaciją organizavo pasalą Ukmergės rajone, Radiškio kaime, asmeniui, įtariamam dėl neteisėtos medžioklės. Informacija pasitvirtino, nustatytas asmuo medžiojo neturėdamas tam teisės ir su nelegaliai laikomu ginklu, sakoma AAD pranešime.

„Šis asmuo mums, aplinkosaugininkams, yra žinomas, todėl surinkę reikiamą informaciją nusprendėme surengti jam pasalą ir pirmadienio vakare laukėme įtariamojo prie sodybos. Ilgai netrukus jis pasirodė nešinas kuprine ir pasuko pareigūnams žinomos vietos link“, – sako Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Pasak aplinkosaugininko, vyras buvo užtiktas su ginklu rankose ir pamatęs pareigūnus bandė sprukti, tačiau buvo sugautas.

Apžiūrėjus vietą buvo rastas lygiavamzdis šautuvas, perdarytas į graižtvinį ginklą su optiniu taikikliu, ir naktinio matymo prietaisas, skirtas aptikti medžiojamiesiems gyvūnams. Taip pat ant ginklo buvo aptiktas pritvirtintas prietaisas, panašus į garso slopintuvą.

Be to, pažeidėjo kuprinėje rasti peiliai, kirvukas, pjūklelis, galąstuvas ir plastikiniai maišai.

Ukmergiškiui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų.

Kadangi asmuo neturėjo teisės medžioti bei laikyti ginklą, į pažeidimo vietą buvo iškviestas policijos ekipažas ir pažeidėjui gresia baudžiamoji atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių