Quantcast

Sučiuptas 15 vagysčių iš neužrakintų kabinetų įvykdęs vyras

  • Teksto dydis:

Prieš trejetą metų pradėtas vagysčių tyrimas, kuris, regis, jau nebeturėjo prošvaisčių, kad pavyks nustatyti įtariamuosius, šių metų birželį pajudėjo iš mirties taško ir dabar jau sėkmingai baigtas. Pakruojo rajono policijos komisariato tyrėjai kartu su prokurorais teismui perdavė baudžiamąją bylą ir penkiolika nusikalstamų veikų kaltinamas 52 metų Šiaulių rajono gyventojas greitu metu stos prieš teismą.

Vyro nusikalstamas veikas Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo fiksuoti nuo 2016 metų.

Sausio 13-ąją Rozalime esančiame Pakruojo rajono savivaldybės padalinio kabinete buvo įvykdyta vagystė – iš vienos darbuotojos rankinės pavogta piniginė su asmens dokumentais, banko mokėjimo kortele ir pinigais.

Pasinaudojus pavogtąja elektronine mokėjimo priemone, iš nukentėjusiosios banko sąskaitos buvo pasisavinta 850 eurų. Nustatyti įtariamojo pareigūnams nepavyko.

Po poros metų vagystė iš kabineto buvo padaryta vienoje Pakruojo uždarojoje akcinėje bendrovėje. Darbuotoja pasigedo piniginės su 180 eurų ir asmens dokumentais.

Po poros savaičių buvo užregistruota dar viena vagystė iš kabineto – Pakruojo rajone, Linkuvoje, esančios žemės ūkio bendrovės administracijos pastate. Darbuotojas neteko piniginės su 250 eurų, asmens tapatybės ir banko kortelėmis.

Visais trimis atvejais vagystės buvo padarytos iš neužrakintų kabinetų. Deja, aptikti įtariamojo pėdsakų irgi nepavyko. 2019 m. vasario 1 d. pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės Pakruojo rajone, Linksmučių kaime.

Išdaužus girininkijos darbuotojui priklausančio automobilio lango stiklą, buvo pavogta vyriška rankinė su dokumentais. Bendras visus šiuos nusikaltimus vienijantis bruožas buvo tas, kad, praėjus kuriam laikui po šių vagysčių, pašaliniai asmenys surasdavo tvarkingai į maišelius sudėtus ir išmestus nukentėjusiųjų dokumentus. Tačiau iš pradžių šie nusikaltimai buvo tiriami atskirai ir tarpusavyje nesiejami.

Tyrimų metu nustatyta, kad nukentėjusiųjų banko kortelėmis buvo ne kartą pasinaudota Šiaulių ir Panevėžio apskrityse, buvo įsigyjamos prekės, bankomatuose išgryninami pinigai.

Pareigūnai gavo vaizdo įrašus, kuriuose buvo matyti pinigus iš bankomato imantis vyras, tačiau pagal juos vyro identifikuoti nepavyko, nes jis maskavosi akiniais bei kepurėmis, kurie dengė jo veido dalį.

Ledai pajudėjo šių metų birželio viduryje, kai iš Akmenės kolegų buvo gauta informacija, jog jiems pavyko nustatyti asmenį, kuris Akmenės rajone vykdė analogiškas vagystes kaip ir Pakruojo rajone. Kratos metu vyro namuose buvo rasti drabužiai, labai panašūs į vyro, stovinčio prie bankomato. Abejonių, kad tai – tas pats asmuo, neliko ir jis buvo buvo sulaikytas.

Priremtas įrodymų sulaikytasis prisipažino dėl Pakruojo rajone įvykdytų vagysčių. Savo nusikalstamas veikas jis pateisino jį slėgusiomis paskolomis ir skolomis. Vyras nurodė, kad pasinaudoti svetimomis banko mokėjimo priemonėmis jam nebuvo sudėtinga – net ant dviejų pavogtųjų kortelių jis rado priklijuotus lipdukus su užrašytais PIN kodais. Prisistatęs svetimu vardu ir pavarde, parduotuvėje jis su pavogtąja kortele sugebėjo nusipirkti motorinį pjūklą, kurį vėliau pardavė.

Šiaulių rajono gyventojui buvo pareikšti įtarimai dėl penkiolikos nusikalstamų veikų - vagysčių, neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių įgijimo ir naudojimo, prisijungimo prie informacinių sistemų, svetimo turto įgijimo savo naudai apgaule ir t.t..

Akmenės ir Pasvalio rajonų policijos komisariatų pareigūnai dėl šio vyro nusikalstamų veikų tyrimus dar tęsia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių