Quantcast

STT tyrimas: trys pagrindiniai faktai

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė apie ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame įtarimai pareikšti žinomiems asmenims. Pateikiame pagrindinius faktus:

1. Du epizodai: STT aiškinasi galimą poveikį Statybos inspekcijai siekiant įteisinti „Norfos“ parduotuvę Prienuose ir spaudimą siekiant nutraukti neįvardijamą Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu.

2. Įtariamųjų ratas: įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti „Lietuvos ryto“  vadovui Gedvydui Vainauskui ir visuomeniniam premjero konsultantui buvusiam „Omnitel“ vadovui Antanui Zabuliui, specialiaisiais liudytojais apklausti „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas ir „Norfos“ prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis, liudytojais apklausti aplinkos viceministras Algirdas Genevičius ir keli Statybų inspekcijos darbuotojai.

3. Reakcija: R.Paksas po apklausos perspėjo dėl pavojaus Lietuvos demokratijai, „Lietuvos ryto“ grupei priklausantis naujienų portalas lrytas.lt citavo advokatus, kurie apkaltino teisėsaugą vykdant viešųjų ryšių akciją, premjeras žada atleisti A.Zabulį, kliūčių dirbti koalicijai nemato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zeka

Zeka portretas
Nū tai seniai aišku kad Pakso partija kontrabandininkų ir mulkiu partija,o į jo maivinimasi bloga ziureti

Adas

Adas portretas
Nuimkite galvon. Greitai viskas bus uzgniauzta

O kaip kitaip.

O kaip kitaip. portretas
25 m. gyvenam nepriklausomoj Lietuvoj.Ir skaitom,girdim kaip STT,prokurorai,teismai,,dirba,,Jeigu dirbtu kaip dera tai sitaip nebutu.Tik parodo kaip jie ,,vargsai,,dirba,o vezimas ne krust.Manau per tuos metus prarado paskutine sazine visas teisingumas,visi politikai.Laukia pakol juos pakeis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių