Quantcast

Statybų įmonės vadovas bus teisiamas dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo

Panevėžio apylinkės teismui perduota statybų įmonės vadovo byla, kurioje jis kaltinamas sukčiavęs bei klastojęs dokumentus ir taip išvengęs beveik 60 tūkst. eurų mokesčių, penktadienį skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis 2015 metais pateikė bendrovės, kuriai vadovavo, buhalterei suklastotas PVM sąskaitas faktūras. Įtariama, kad įmonės vadovas taip bandė išvengti pelno, gyventojų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčių.

Apie nusikaltimą nieko nežinančiai buhalterei vyras nurodė patikslinti Valstybinei mokesčių inspekcijai teiktas 2014 metų kovo ir birželio mėnesių PVM deklaracijas. Tokie patikslinimai leido bendrovei panaikinti beveik 60 tūkst. eurų mokestinę prievolę.

Kaltinimai sukčiavimu ir dokumentų klastojimu pateikti ne tik įmonės vadovui, bet ir pačiai įmonei, kaip juridiniam asmeniui.

Pasak FNTT, panevėžietis jau anksčiau teistas už apgaulingą jo vadovaujamos bendrovės apskaitos tvarkymą ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą bei sukčiavimą.

Tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuroro Kęstučio Greiciūno nurodymu, areštuotas 135 tūkst. eurų vertės įmonės vadovui priklausantis turtas.

Už sukčiavimą vyrui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, o už dokumentų klastojimą – iki ketverių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas

Klaustukas portretas
Ar cia stambios imones vadovas,ar pats vadovas stambus ?

Taip

Taip  portretas
O kiek seime nuo priklausomybės priėmimo sėdinčių senų vagių ,išvogta Lietuva ir nieko. Tik dabartiniai valdantieji su Karbauskiu ir Skverneliu priešakį verti pagarbos ir dirba vardan Lietuvos žm.onių . FNTT apie tikrus valdžios vagis tikriausiai nieko nežino ir nenori žinoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių