Quantcast

Skundas atmestas – buvęs Kelmės meras V. Andrulis už korupciją nuteistas pagrįstai

Aukščiausiasis Teismas antradienį galutinai nusprendė, jog buvęs Kelmės meras Vaclovas Andrulis už korupciją nuteistas pagrįstai.

Trijų teisėjų kolegija atmetė nuteistojo advokato skundą, kuriuo buvo prašoma baudžiamąją bylą nutraukti ir panaikinti apkaltinamuosius nuosprendžius.

„Bylą nagrinėję teismai įrodymų leistinumo reikalavimų nepažeidė, baudžiamasis įstatymas pritaikytas tinkamai, todėl pagrindas naikint ar keisti sprendimus nenustatytas“, – rašoma kasacinio teismo nutartyje.

Kyšininkavimo byloje nuteistam buvusiam merui V. Andruliui nuosprendžiu skirta 25 tūkst. eurų bauda. Jam taip pat uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų nuosprendžiu buvęs Kelmės vadovas pripažintas kaltu už tai, kad pareikalavo iš kito asmens 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant Tytuvėnų miesto viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą.

Byloje surinkti duomenys teismui leido daryti išvadą, kad meras suprato darąs nusikalstamą veiką.

Nuteistasis V. Andrulis teismams skundėsi, jog sekamas buvo visus metus, anot jo, būtent bendrovės direktorius buvo jų susitikimų iniciatoriumi, jis ir provokavęs duoti kyšį. Meras pabrėžė, jog dėl minėto projekto niekada niekam jokio poveikio nedarė ir teismo prašė būti išteisintas.

Kelmės rajono savivaldybės meras STT pareigūnų buvo sulaikytas 2020 metų gegužės 19 dieną, kai iš minėtą projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį reikalauto kyšio. Atliekant ikiteisminį tyrimą meras kurį laiką pareigūnų buvo sekamas.

Į Aukščiausiąjį Teismą su skundu buvo kreipusis ir prokuratūra, ji manė, kad V. Andruliui buvo paskirta per maža bauda, prokuratūra prašė grąžinti bylą nagrinėti Šiaulių apygardos teismui. Prokuratūros skundas nagrinėjimui nebuvo priimtas.

Nuteisus V. Andrulį, Kelmėje buvo surengti nauji mero rinkimai, naujuoju meru tapo Ildefonsas Petkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių