Quantcast

Skandalas progimnazijoje: mokytojui – kaltinimai smurtu prieš mažametį

Vakar „Vilties“ progimnazijoje, darbų klasėje pamokos metu, mokytojas sumušė 12-metį. Moksleivis buvo skubiai išvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

Skubios pagalbos skyriuje vaikui nustatytas dešiniojo peties sumušimas. Kaip BNS sakė Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Panevėžio „Vilties“ progimnazijos direktorė Danutė Valiukienė naujienų portalui JP paaiškino, kas iš tikrųjų įvyko vakar popietę švietimo įstaigoje.

Paspaudė ranką

Progimnazijos vadovė D. Valiukienė teigė, jog technologijų mokytojui, kuris kaltinamas smurtavęs prieš mokinį, net paspaudė ranką.

D. Valiukienė/JP nuotr.

„Jam net paspaudžiau ranką. Mokytojas, įvertinęs situaciją, taip ją suvaldė. Jeigu jis būtų pasielgęs kitaip, šiandien kalbėtume apie kitą situaciją – išvengta traumų. Po įvykio technologijų mokytojas parašė tarnybinį pranešimą ir jame išaiškino, kas vyko pamokoje“, – pasakojo progimnazijos direktorė.

Galėjo baigtis blogiau

Pasiteiravus, kas įvyko pamokoje, „Vilties“ progimnazijos vadovė citavo tarnybinį pranešimą:

„Jeigu mokytojas nebūtų griebęs už rankos nukentėjusiam moksleiviui, pastarasis galėjo pieštuku išdurti kitam vaikui akį. Todėl ir sakau, kodėl spaudžiau mokytojui ranką. Pedagogas tiesiog pasielgė pagal Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintas rekomendacijas – ėmėsi priemonių prieš netinkamai besielgiantį mokinį, kad išvengtų nelaimės. Todėl jo fiziniai veiksmai pagrįsti. Mokytojas apsaugojo kitą vaiką nuo galimų sužalojimų.“

Jeigu mokytojas nebūtų griebęs už rankos nukentėjusiam moksleiviui, pastarasis galėjo pieštuku išdurti kitam vaikui akį.

Nesėkmingas pokštas

Pasak švietimo įstaigos direktorės, ligoninėje moksleiviui buvo nustatyta trauma.

„Kalbėjau su mokinio mama. Ji sakė, kad vaikui ant rankos yra mėlynės ir kraujosruvos. Tačiau ranka neišnarinta. Kol kas vaiko į mokyklą neleidžia. Mama aiškina, kad jis išsigandęs. Nieko keista, kad išsigando. Juk mokytojas staiga griebė jam už rankos, kad neįvyktų dar didesnė bėda. Manau, kad vaikas nesėkmingai papokštavo“, – pasakojo D. Valiukienė ir teigė, jog traumuoto vaiko mama policijai pareiškimo nerašys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai pat mama

tai pat mama portretas
Pagarba mokytojui,kad padejo isvengti didesnes nelaimes,o priestaraujancioms super mamytems,pasiulyciau,kad pacios mokintu ir aukletu savo zverelius.

Klausimas mamytei

Klausimas mamytei portretas
o tas vaikas, kurį apsaugojo mokytojas, neišsigandęs????

:(

:( portretas
Mokytojai beteisiai. Jais nepasitikima, tėvai vaikus paleidę žaidžia kompais ir telefonais. Iš kitos pusės, kaip pasitikėsi žmogumi kuris uždirba mažiau už nekvalifikuotą darbininką. Reikia tik kontroliuoti ir kaltinti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių