Quantcast

Skandalas ugdymo įstaigose: maistą buvo bandoma slėpti tokiose vietose, kur net nepagalvotum

  • Teksto dydis:

Skandalas Marijampolėje. Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai demaskavo du maistą iš vaikų vogusius darželius. Dėl vieno jų buvo gautas pranešimas, kitame – maistas rastas išradingai paslėptas per patikrinimą. Per abu darželius aptikta apie 100 kg produktų, kurie taip ir nepateko ant vaikų stalo: šaldytos paukštienos, lašišos, taip pat pieno produktų ir kruopų, pasakojama LNK reportaže.

Marijampolės lopšelyje-darželyje „Nykštukas“ virtuvės darbuotojos ruošia vaikams pietus. Čia dirba nauja virėja, nes praeitą savaitę, gavus informaciją, jog maistas darželyje vagiamas, beveik trisdešimt metų dirbusi virėja – atleista.

Visgi direktorė aiškina, kad maistas nevogtas.

„Niekada neužfiksavau jokios maisto vagystės, nes yra tikrinama. Aš labai seniai dirbu šiame darželyje, ir virėjos – ilgametės darbuotojos“, – teigė lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Dalytė Luckuvienė.

Esą tai buvo virėjos aplaidumas.

„Ta virėja, kuri išėjo iš darbo, aplaidžiai pažiūrėjo į darbą. Jos buvo nuskutusios daugiau bulvių, morkų, svogūnų. Ir dar iš savo asmeninių stalčiukų išėmė pieno“, – komentavo direktorė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Direktorė virėją tik įspėjo, tačiau ši po demaskavimo pasiprašė išeiti iš darbo. Direktorė aiškina, kad ne tik virėja aplaidžiai dirbo, bet klaidą padarė ir neseniai pasamdyta nauja maitinimo organizatorė.

„Ta maitinimo organizatorė padarė tikrai didžiulę klaidą, nes ji tinkamai nesuženklino mėsos. Pasiėmus produkto tiek, kiek reikia pagal valgiaraštį, likusi dalis dedama į kamerą, prieš tai paženklinus, koks tai produktas ir kada užšaldytas, kad būtų lengva atsekti. Tas ženkliukas nebuvo uždėtas“, – kalbėjo D. Luckuvienė. 

Esą taip nesuženklinta buvo vištiena, kiauliena ir žuvis. Inspektoriai rado ne vietoje sudėtų ir kitų produktų. Specialistai sako, kad maistas buvo suslėptas. Tai – užfiksuota ir nuotraukose.

VMVT nuotr.

 

„Radome produktus paslėptus po daiktais, senuose puoduose. Tokiose vietose, kur natūraliai matyti, kad šie produktai slepiami“, –  komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamento direktorius Gediminas Gvazdaitis.

Kiek anksčiau panašią situaciją inspektoriai rado ir Marijampolės mokykloje-daugiafunkciniame centre „Žiburėlis“.

Radome produktus paslėptus po daiktais, senuose puoduose. Tokiose vietose, kur natūraliai matyti, kad šie produktai slepiami.

 

Direktorė pasiaiškinti atsisakė, nes esą čia jau viskas aišku. Dėl galimos vagystės iš darbo atleisti keturi darbuotojai. Daugiau nei 40 kg maisto rasta suslėpta ir čia.

„Tie visi valgyklos darbuotojai, kurie dalyvavo vagiant maistą, iškart buvo atleisti“, – sakė Marijampolės meras Povilas Isoda.

„Buvo bandoma slėpti tokiose vietose, kur net nepagalvotum. Įėjus į patalpą, mums reikėjo gerokai paieškoti“, – dėstė G. Gvazdaitis.

Abiejuose darželiuose buvo rasta daugiau kaip 100 kg maisto, taip ir nepatekusios ant vaikų stalo.

„Abiem atvejais buvo rasta šaldytos paukštienos, lašišos, taip pat – pieno produktų, kruopų“, – informavo G. Gvazdaitis.

Nepatvirtintais duomenimis, būtent „Žiburėlio“ ugdymo įstaigoje anksčiau per kameras buvo susekta viena darbuotoja, kuri maistą iš įstaigos nešdavo ir savaitgaliais. Marijampolės meras sako, kad pradėjus daryti auditus, klausimų dėl maisto apskaitos kilo ne vienoje ugdymo įstaigoje.

„Yra problemų ir dėl maisto apskaitos, ir dėl vidinių tvarkų. Auditoriai pateikė aiškias rekomendacijas, ką įstaigos turėtų padaryti“, – sakė Marijampolės meras.

„Nykštuko“ darželyje dėl galimos vagystės toliau situaciją aiškinsis pareigūnai. O dėl kitų ugdymo įstaigų, – jų steigėjas, t. y. savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijol

Nijol portretas
Kauno darželiuose taip pat vagiama, kiekvieną dieną kažkuri iš darbuotojų pastoviai neša eilės tvarka. Reiktų iškratyt einant iš darbo.

Vienas Anonismas

Vienas Anonismas portretas
vel didziojom raidem peckelioja...

Taigi, kad

Taigi, kad portretas
Ne ten ieškot... Stebėkit, kai baigiasi darbo laikas, visos nešasi namolio tarbeles, krepšelius, sietkeles, ir visose - vogtas (pasisavintas) maistelis nuo vaikučių stalo...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių