Quantcast

Situacija: jis tikėjosi smagaus pokalbio, o „ji“ – jo pinigų

  • Teksto dydis:

Policijos virtualus patrulis savo feisbuko paskyroje įspėja žmones, kad jie nebūtų lengvatikiai ir nepasiduotų sukčių provokacijomis.

Policijos virtualus patrulis į savo feisbuko paskyrą įkėlė nuotrauką, kurioje matyti parašytos žinutės.

„Kaip manote, dėl kokių priežasčių asmuo galėjo gauti šias žinutes, kurias matote nuotraukoje?“, – retoriškai  klausia patrulis.

Ir pateikia tokią istoriją:

„Mane nepažįstama mergina pakvietė į „Facebook“ draugus ir norėjo pabendrauti per video skambutį. Prašė parodyti veidą, nors pati nepasirodė, o po to pradėjo grasinti su sumontuotu video, kuriame neva aš matomas nuogas ir tai paviešins virtualioje erdvėje bei nusiųs mano draugams bei taip sugadins gyvenimą“.

Tokių panašių pavyzdžių tikriausiai esate ir patys girdėję, o galbūt ir susidūrę.

„Tai labai senas sukčiavimo būdas, kuomet yra įbauginami asmenys, neva bus paviešintos jų erotinio pobūdžio nuotraukos viešojoje erdvėje, jeigu jie neperves tam tikros pinigų sumos už nuotraukų ar video ištrynimą. Deja, pervedus pinigus viskas tuo nesibaigia. Prašoma pinigų dar ir dar. 

Neapsigaukite. Tai sukčiai, bandantys išvilioti pinigus iš patiklių žmonių. Įjunkite šaltą protą. Būkite budrūs, su kuo užmezgate pokalbį viešojoje erdvėje. Juk niekada nežinote, kas slypi anapus ekrano. Nebūkite naivūs ir nepasiduokite provokacijoms kad ir kaip tai gundančiai skambėtų.

Jeigu nukentėjote nuo sukčių, praneškite policijai, o tai galite padaryti naudojantis elektroninių paslaugų portalu www.epolicija.lt“, – pataria policijos virtualus patrulis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Labai paprasta situacija, kai išduoda artimi žmonės, kartais nepažįstami būna patikimesni už juos. O patruliui pasakyciau, kad pranešimai pareigūnams dar nereiškia, kad kažkas k a nors darys, kad sustabdytų vykdoma nusikaltimą. Po paskutinių jų tyrimų norisi parodyti visuomenei, kaip nereikia dirbti.

po

po  portretas
feisbukus ir kt lankas ganosi tie, kuriems trūksta dėmesio ir turi perdaug laiko.

Pirmyn

Pirmyn portretas
Norit problemų sėdėkit fasbukuose,Tviteriuose,Tiktokuose...Nervai stresas garantuoti...Tapsit extremalais ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių