Quantcast

Šiaulių ir Raseinių rajonuose su kontrabanda įkliuvo keturi vyrai

  • Teksto dydis:

Šiaulių ir Raseinių rajonuose sulaikyti keturi Šalčininkų rajono gyventojai, 14, 5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių ir kontrabandininkų automobilis „Peugeot Boxer“.

Penktadienį  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai kartu su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais  tikrino  informaciją apie nelegalų krovinį.

Nuvykę į Milvydų kaimą, esantį Šiaulių rajone, pareigūnai pastebėjo keturis dėžes į mikroautobusą „Peugeot Boxer“ krovusius asmenis. Netrukus automobilis su kroviniu pajudėjo ir buvo pasieniečių sulaikytas Raseinių rajono Kalnujų kaimo ribose.

„Peugeot Boxer“ vairavo  23-ejų Šalčininkų rajono gyventojas, kartu vyko 20-ties ir 26-erių to paties rajono gyventojai.  Mikroautobuse VSAT pareigūnai rado 28 dėžes, kuriose buvo 14 000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Ten, kur šis krovinys buvo sudėtas į „Peugeot Boxer“, iškart buvo sulaikytas ir ketvirtas krovikas. Tai – 24-erių Šalčininkų rajono gyventojas. Netoli jo sulaikymo vietos rasta dėžė su 500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Iš viso abiejose vietose sulaikyta 14, 5 tūkst. pakelių cigarečių. Lietuvoje tokio krovinio vertė su mokesčiais yra apie 44 tūkst. eurų.

Kaip praneša VSAT, sulaikyta ketveriukė buvo pristatyta į Pagėgių pasienio rinktinę apklausoms, jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.  Vėliau Šalčininkų rajono gyventojai paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

„Peugeot Boxer“ ir cigaretės pristatyti į Pagėgių pasienio rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių