Quantcast

Šiaulietis pasinaudojo autobuse rastu galimybių pasu: gresia areštas

  • Teksto dydis:

Autobuse rastu galimybių pasu pasinaudojusiam šiauliečiui gresia keturiasdešimties parų areštas, penktadienį pranešė prokuratūra.

Šiaulių apylinkės prokuroras Gintaras Misevičius kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kuriuo prašo 38-erių šiaulietį pripažinti kaltu panaudojus svetimą dokumentą. Prokuroras siūlo jam skirti 40 parų areštą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gruodį. Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, vykdamas viešuoju transportu, ant keleivio sėdynės rado A4 formato popieriaus lapą, kuriame buvo atspausdintas kitam asmeniui priklausantis galimybių pasas.

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį šiaulietis pateko tada, kai bandė nesusimokėjęs prasmukti pro vieno Šiauliuose esančio prekybos centro kasas. Vyras iš karto buvo sustabdytas apsaugos darbuotojų. Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad šiaulietis į prekybos centrą pateko neteisėtai – jis galimai pasinaudojo autobuse rastu svetimu galimybių pasu.

Už tai jam pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 302 straipsnį – antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas.

Prokuratūra primena, kad svetimo dokumento panaudojimas yra tyčinis apysunkis nusikaltimas, už kurį numatytos griežtos bausmės – nuo 100 iki 4 tūkst. MGL (5 tūkst.–200 tūkst. eurų) dydžio baudos arba 15–90 parų areštas ar laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Jik tas pasas sugalvotas šimonio jis mėšlo kruva

joske

joske portretas
seimuno sunelis suvazinejo mergina ir dar girtas ir nieko laisvas vaiksto ,tai kur teisingumas

Anonimas

Anonimas portretas
Grese susaudymas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių