Quantcast

Šiaulietis bus teisiamas dėl dopingo platinimo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikaltimų

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dopingo platinimu, dokumentų klastojimu ir kitais nusikaltimais yra pateikti 31-erių šiauliečiui.

Kaip antradienį pranešė Šiaulių apskrities policija, vyras yra kaltinamas iš viso trylika nusikalstamų veikų, tarp jų – netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimu, neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos, neteisėtu vertimusi komercine veikla, aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminis tyrimas šioje  byloje buvo pradėtas 2017 metų vasarį, kai Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus pasiekė informacija, jog viename Šiaulių sporto klube gali būti apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita, o klubui priklausančioje maisto papildų parduotuvėje prekiaujama neteisėtais papildais.

Šis tyrimas išsirutuliojo į keturias baudžiamąsias bylas, trys iš kurių jau anksčiau buvo perduotos teismui.

Pas kaltinamąjį atliktų kratų metu pareigūnai rado didelį kiekį įvairių anabolinių bei androgeninių steroidų grupei priskiriamų medžiagų ir augimo hormonų bei augimo hormono išsiskyrimą skatinančios medžiagos, turinčios poveikį raumenų, sausgyslių ar raiščių baltymų sintezei (degradacijai), vaskuliarizacijai, energijos panaudojimui, regeneracijos gebėjimams ar skaidulų tipo pasikeitimui.

Tyrimo metu nustatyta, kad šias medžiagas šiaulietis pardavinėjo internetu ir savo namuose, skelbimus apie tai skelbė tiek lietuviškame, tiek užsienio internetiniuose tinklalapiuose.

Tyrėjų duomenimis, siųsdamas prekes vyras jas maskuodavo kaip plaukų aliejų.

Taip pat nustatyta, kad kaltinamasis prekiaudavo ir greitą svorio netekimą sukeliančiomis medžiagomis, kurios žemės ūkyje yra naudojamos kaip pesticidai ir patenka į žmogaus sveikatai pavojingų cheminių medžiagų sąrašą.

Manoma, kad iš prekybos šiomis medžiagomis vyras gavo ne mažiau kaip 2,8 tūkst. eurų pajamų ir turėjo tikslą gauti dar daugiau kaip 10 tūkst. eurų, nes tokia suma buvo įvertinti jo namuose rasti vaistai ir preparatai.

Bute taip pat rastos septynios dėžės su įvairaus dydžio oro burbuliukais apsaugotais vokais, vakuumavimo įranga, svarstyklės.

Manoma, kad apmokėjimus vyras dažniausiai priimdavo kriptovaliuta, taip pat naudojo dviejų neegzistuojančių asmenų vardu sukurtas atsiskaitymo sąskaitas bei vieno asocialaus žmogaus sąskaitą.

„Naudodamasis vienu interneto portalu, jis pasigamino suklastotus vairuotojo pažymėjimus su savo nuotrauka ir išgalvotais neegzistuojančių asmenų duomenimis. Pateikus šias klastotes Jungtinėje Karalystėje esančiai „Revolut“ kompanijai, jam pavyko svetimais vardais atsidaryti sąskaitas ir gauti elektronines mokėjimo priemones bei jų naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, pakankamus finansinėms operacijoms atlikti“, – rašoma policijos pranešime.

Kaltinamasis taip pat neteisėtai teikė ir internetinių svetainių kūrimo paslaugas. Už šias paslaugas jis gavo ne mažiau kaip 30,2 tūkst. eurų, kurie buvo pervesti į Maltoje svetimu vardu atidarytą banko sąskaitą.

Vyrui pateikti kaltinimai ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, nes nustatyta, kad nuo 2016 iki 2018 metų jis, vadovaudamas Šiauliuose registruotai įmonei, aplaidžiai tvarkė jos apskaitą ir neišsaugojo dokumentų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REIKALAUJAM LAISVES ---..nusipelnusiam LGBT neoliberastu

REIKALAUJAM   LAISVES ---..nusipelnusiam LGBT neoliberastu portretas
partijos veteranuj......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių