Quantcast

Senolę Šiauliuose pražudęs girtas vairuotojas išgirdo teismo verdiktą

  • Teksto dydis:

Senolės mirtimi pasibaigusią avariją sukėlusiam neblaiviam ir teisės vairuoti neturinčiam 36-erių šiauliečiui teismas skyrė septynerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Nelaimė įvyko pernai balandžio 24 dieną Šiauliuose, Trakų gatvėje. Per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusi moteris buvo mirtinai partrenkta šiauliečio vairuojamo automobilio „Audi“.

Šiaulių apylinkės teismas penktadienį vyrą pripažino kaltu dėl kelių Baudžiamojo kodekso straipsnių: palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, vairavimo neblaiviam ir vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Dar 2020 metais Šiaulių apylinkės teismas kaltinamajam baudžiamuoju įsakymu buvo uždraudęs vairuoti transporto priemones ketverius metus.

Penktadienį teismas vyrui skyrė septynerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuteistajam taip pat uždrausta vairuoti transporto priemones penkerius metus, terminą skaičiuojant nuo paleidimo iš įkalinimo įstaigos dienos. Iš vyro bus konfiskuota ir automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 1,6 tūkst. eurų.

Pasak prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys prokurorei leido manyti, kad šiaulietis, artėdamas prie perėjos, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, nesulėtino greičio, kliudė pėsčiąją ir pasišalino iš įvykio vietos. Po mažiau nei valandos nukentėjusioji nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė.

Pareigūnai, peržiūrėję miesto stebėjimo vaizdo kamerų įrašus, nustatė avariją sukėlusio automobilio valstybinius numerius ir savininkę.

Paaiškėjo, kad moters automobiliu naudojosi ne kartą anksčiau teistas jos sugyventinis. Atvykę prie vyro namų pareigūnai kieme aptiko apgadintą minėtą automobilį „Audi“. Viename iš butų buvo sulaikytas neblaivus (1,73 promilės) šiaulietis. Vyras teismo proceso laukė suimtas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To 727

To 727 portretas
Ne tik Jonas bet ir politikieriai arba jų sūnūs, nei vienas nesėdi.

727

727 portretas
Va ką reiskia teisinė valstybė, jei nesi Jonas R.....tai ir sedek 7 ir 7 mėn.,nors ir tai labai kukliai...

klausimas žurnaliūgoms

klausimas žurnaliūgoms portretas
Paaiškinkit, kas yra senolė? Rašinyje rašoma: partrenkta per perėją ėjusi moteris...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių