Quantcast

Senjorės namuose aptikta cigarečių kontrabanda: rūkalais atsiskaitė ūkio darbininkams

  • Teksto dydis:

70-metės Raseinių rajono gyventojos namuose policija aptiko 300 pakelių cigarečių.

Praeitą savaitę pas moterį apsilankė Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, apsilankymo tikslas buvo patikrinti, ar gautas anoniminis pranešimas, kad 70-metė moteris pardavinėja kontrabandines cigaretes, yra pagrįstas.

Nors namo šeimininkė, žiūrėdama pareigūnams į akis, tvirtino, kad jokių rūkalų neturinti, tačiau pateikę teismo sankciją ir apžiūrėję gyvenamąja vietą, tyrėjai iš įvairių pakampių ištraukė per 300 pakelių cigarečių „Marlboro Gold“ ir „Fest“ be Lietuvos banderolių, jų muitinė vertė – 1 tūkst. 140 eurų.

Moteris teigė pati nerūkanti, tačiau cigaretes įsigijusi dėl to, kad jos buvo pigios, o jų jai reikia nuolat, nes rūkalais ji atsiskaitanti su jai ūkio darbuose talkinančiais asmenimis.

Kaip teigia policija, iš nelegalios apyvartos rūkalų pigiai įsigijusiai ariogališkei dabar teks brangiai mokėti. Jai pradėta administracinė teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo ir laikymo, pažeidžiant nustatytą tvarką.

Kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija 10, bet neviršija 50 bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, kaip kad buvo šįkart, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 2 iki 5 tūkst. 590  eurų.

Be baudos dar teks sumokėti ir iš slaptaviečių ištrauktų cigarečių akcizo mokestį valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai kas

kai kas portretas
jau pirks brangiasnes,pigiu jau atsiruke

x

x portretas
2000 eju kainuos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių