Quantcast

Savo vaikus į šulinį įmetęs A. Beras išleistas iš ligoninės ir perduotas sesers globai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismo nutartimi iš ligoninės išleistas ir sesers globai perduotas savo vaikus į šulinį Kėdainių rajone įmetęs Aurelijus Beras, antradienį pranešė LRT.

Kaip skelbia naujienų portalas, sprendimą pakeisti vyrui iki šiol taikytą priverstinį gydymą, numatant taikyti ambulatorinį asmens stebėjimą ir jį perduoti sesers globai Panevėžio apylinkės teismas priėmė lapkričio 30 dieną. Šis sprendimas turėtų įsigalioti gruodžio 7 dieną.

Anot LRT, teismo nutartyje pažymima, jog siūlymą A. Berą išleisti iš gydymo įstaigos, pakeičiant jam taikomo priverstinio gydymo pobūdį, pateikė Rokiškio psichiatrijos ligoninė.

2016 metų sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime 43 metų A. Beras smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį. Vaikai per kelias minutes žuvo paskendę ir sušalę.

P. Ramanausko/BNS nuotr.

Tuomet atlikus ekspertizę, vyrui buvo diagnozuota sunki depresija, jis buvo gydomas antidepresantais, su juo buvo sudėtinga užmegzti kontaktą. Ekspertizės išvadose taip pat buvo nurodyta, jog vyrui – reikalingas priverčiamųjų medicinos priemonių taikymas, rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Teigta, jog psichikos liga vyrui išsivystė nuo ilgalaikio alkoholio vartojimo.

Pareigūnams įtarimų dėl A. Bero psichinės būklės kilo jį sulaikius: areštinėje uždarytas vyras elgėsi neadekvačiai, jo duodami parodymai buvo nenuoseklūs ir nelogiški.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mūza

Mūza  portretas
Kaip gali užaugti protingas žmogus neadekvačioje šeimoje! O paleistas is gydymo įstaigos jis vel imsis to paties! Nes sesuo pati protiškai nesveika!

Saulius

Saulius portretas
Sesuo pati yra nenormali kviecia tvpagalba kad vyras su ja nemiega durniu seimynele ir dar vaikzudi globos tokia musu varnu valdoma salis

M

M portretas
Jį,i ta šulinį paleisti,tegul plaukioja,valdzia nesusitvarko jau su psichais.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių