Quantcast

Savo biseksualumą nuslėpęs ispanas buvusiai žmonai turės sumokėti kompensaciją

Ispanijos teismo priimtas sprendimas sukėlė pasipiktinimą: vienas vyras Valensijoje turės savo buvusiai žmonai sumokėti 3 000 eurų kompensaciją, nes nuslėpė nuo jos savo biseksualumą. Teisėja dėl šios priežasties niekine paskelbė ir santuoką, kuri nutrūko dar 2011-aisiais, skelbia žiniasklaida, remdamasi teisėsaugos šaltiniais.

Advokatu dirbantis Javieras Vilalta, kuris procese vadino save biseksualiu ir prisipažino prieš santuoką turėjęs „santykių su tos pačios lyties asmenimis“, teismo sprendimą pavadino „siaubingu“. Jo atstovai paskelbė sprendimą skųsiantys.

Ispanijos LGTB bendruomenė kritikavo teismo sprendimą, pavadindama jį reakcingu. Tai esą „nerimą keliantis ir pavojingas precedentas“. Bendruomenės pirmininkė Ugė Sangil sakė: „Asmens seksualinė orientacija viešai atsidūrė ant kaltinamųjų suolo“. Tai, anot jos, prieštarauja konstitucijai.

Procesą griežtai sukritikavo ir Valensijos regiono vicepremjerė Monica Oltra. Būtina panaikinti taisykles, kurios pažeidžia konstitucijos garantuojamas pagrindines teises, sakė ji.

Teisėja, skelbdama sprendimą byloje, rėmėsi 1889 metų Civilinio įstatymo kodeksu. Šis numato santuokos anuliavimą, jei ji sudaryta per „apgaulę“. J. Vilalta, anot jos, tyčia nuslėpė savo homoseksualumą.

„Aš niekad neišdaviau savo žmonos. Kai vedžiau, aš ją mylėjau, – laikraščiui „El Mundo“ sakė J. Vilalta. – Mano žmona žino, kad santuokos metu aš buvau visiškai heteroseksualus“. Skyrybos 2011-aisiais įvyko abipusių susitarimu, seksualinė jo orientacija esą jokio vaidmens nevaidino.

Po skyrybų jis ir jo žmona liko gerais draugais, pasakojo vyras. Net ir po to, kai jis jai 2016 metais pristatė savo partnerį, kuris jai pasirodė „laba mielas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dešinys

Dešinys portretas
Likviduoti tokį iškrypėlį Valinsko pasiūlytu būdu ir į šiukšlyną.

suknistas iskrypelis

suknistas iskrypelis  portretas
tik moteris gadina ......utilizuot padla...

Kristina

Kristina portretas
Labai jau simbolinė kompensacija ... Slapstosi po santuokos priedanga, šlykštu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių