Quantcast

Savaitgalį į Lietuvą bandė prasmukti dar per 30 neteisėtų migrantų

  • Teksto dydis:

Per savaitgalį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sulaikyti 32 neteisėti migrantai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

Jo duomenimis, Ignalinos rajone šeštadienį sulaikyta 12 neteisėtai sieną kirtusių migrantų, sekmadienį – dešimt, pirmadienio rytą – dar dešimt.

„Deklaruoja, kad yra Irako piliečiai, tačiau yra ir Sirijos, Irano ir kitų šalių piliečiai. Tačiau dauguma tai Irako piliečiai. Bent jau pagal jų pareiškimus“, – pirmadienį LRT radijui sakė R. Liubajevas.

Vadas tvirtino, kad pastaruoju metu stebima tendencija, jog migrantai atvyksta nedidelėmis grupėmis, po 10–15 asmenų.

Deklaruoja, kad yra Irako piliečiai, tačiau yra ir Sirijos, Irano ir kitų šalių piliečiai.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti beveik puspenkto šimto neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra kelis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius.

Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

Pastaruoju metu išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Pasieniečiams padeda pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga Baltarusijos režimo politika prieš Lietuvos valstybę. Anot jos, tai rodo, jog pradėtas hibridinis karas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagiena

Melagiena  portretas
Prasmuko i Lietuva o ne bande prasmukti kaip rašote

Yra

Yra portretas
klausimas.Idomu, o kodel butent siemet toks imigrantu antpludis.Ir kas, ir kaip salygojo toki antpludi?

Klpd.

Klpd. portretas
O lia lia koks tūsas pasieny!:D).Gražu net žalia. Kol mūsiškė Bilotaitė su kasčiūnais ir kitais ..ūnais tampyysis tuščiai tarp saves lyg žydai skatiką radęs, Batka mus užtvindys juodukais daHrena ir dar biški D). Ruoškit namus, butus, klokit lovas, denkit stalus nemokamam maitinimui tris kartus į dieną ir sutikit svečius su duona druska. Taigi čia vienas iš pagrindinių dabartinės ( o ir buvusios Skvernelio) vyriausybės uždavinių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių