Quantcast

Per savaitgalį – 437 pranešimai policijai dėl karantino nesilaikymo

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad per šeštadienį policija sulaukė 332 pranešimų dėl galimo karantino pažeidimo. Sekmadienį tokių pranešimų fiksuota 105.

Karantino laikotarpiu policija jau sulaukė virš trijų tūkstančių pranešimų dėl karantino draudimų nesilaikymo. Policijos departamento atstovas pirmadienį Eltai teigė, kad pranešimų pobūdis nesikeičia: toliau informuojama apie asmenis, kurie nesilaiko karantino ir saviizoliacijos.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį nutarė pratęsti karantiną iki balandžio 13 d., t. y. Velykų antrosios dienos. Karantinas šalyje įvestas nuo kovo 16 d.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Jei būtina išeiti iš namų, rekomenduojama dėvėti kaukes arba respiratorius arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Šią savaitę įsigaliojo draudimas asmenims parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis. Taip pat reikalaujama laikytis saugaus kontakto, prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė bausmių dėl karantino pažeidimo griežtinimui. Jei parlamentas priims įstatymą, baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų. Tuo metu įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
MANO MANYMU LABIAUSIAI PAŽEIDINĖJA KARANTINO TVARKĄ VISOS VALDŽIOS INSTITUCIJOS , LEISDAMOS PRISIŠVARTUOTI PO 7 KELTUS IR KELIS LĖKTUVUS KAS DIENĄ

Pakaks žaisti

Pakaks žaisti portretas
gal jau pakaks juos įkalbinėti, gal jau baudas skirkit?!

Regina Budginaitė

Regina Budginaitė portretas
O patys pranešėjai taip pat dėvi apsauginės kaukes kalbėdami telefonu? Mano nuomone kaukės privalomos kur daug žmonių, na o Jeigu aplink jų nėra, tai gal nuo saulės ginsites? Be to, peržiūrėjau video kokiomis sąlygomis trečiose šalyse šios kaukės gaminamos, tai ten ne tik Corona, bet dar ir kitų virusų galima pasigauti. Ar tas, kas pirko Lietuvai kaukes stebėjo jų gamybinį procesą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių