Quantcast

Per savaitę – 1,5 tūkst. karantino pažeidimų: atskleidė, už ką surašė daugiausia protokolų

Praėjusią savaitę dėl karantino reikalavimų pažeidimų policija nubaudė 1 531 žmogų, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Visą vasarį panašiai, pirmą savaitę pusantro tūkstančio, antrą savaitę 1,4 tūkst. ir dabar vėl pusantro tūkstančio“, – sakė R. Matonis.

Pasak jo, daugiausiai – 1048 – administracinių nusižengimų protokolų surašyta už daugiau kaip vieno namų ūkio kontaktus. Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti 153 žmonės, trys protokolai surašyti karantino tvarką pažeidusioms įmonėms.

Protokolai už daugiau kaip vieno namų ūkio kontaktus visą vasario mėnesį sudaro apie du trečdalius visų pareigūnų surašytų – pirmąją vasario savaitę jų buvo 1 037 iš 1,5 tūkst., antrąją – 956 iš 1,4 tūkstančio.

Policijai ir toliau užtikrinant judėjimo tarp savivaldybių kontrolę patikros postuose iš viso per savaitę apgręžta daugiau kaip 1,1 tūkst. automobilių, 280 žmonių surašyti protokolai už šių apribojimų pažeidimą.

Pareigūnai praėjusią savaitę taip pat patikrino daugiau kaip 5 tūkst. saviizoliacijoje turinčių būti žmonių, tarp jų nustatyti 47 tvarką pažeidę asmenys.

Karantino reikalavimai šalyje įsigaliojo lapkričio pradžioje, vėliau dėl spartaus koronaviruso plitimo jie sugriežtinti, gruodžio viduryje įvesta judėjimo kontrolė tarp savivaldybių. Sausio gale ribojimai pratęsti iki kovo pradžios.

Praėjusią savaitę Lietuvoje vėl leista dirbti kirpykloms, grožio ir masažo salonams bei nedidelėms ne maisto prekių parduotuvėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašyčiau man paaiškinti

Prašyčiau man paaiškinti portretas
Grįžau iš užsienio, karantinuojuos pas babytę kaime, tačiau krūvos reikalų Vilniuje (kitoje savibledybėje). Kaip man ten nuvažiuoti, kas čia per nesąmonės???

Anonimas

Anonimas portretas
Mes by.bi dedam ant jusu karantino, koronos, stribu ir komunistinio rezimo. Laisve Lietuvai. Rezimo pakalikus - ZUDYTI.

KEISTA

KEISTA portretas
Policininkai tikriausia su gelem sutinka atvykelius is Baltarusijos. Lietuvius baudzia, o gudus sveikina kad atvyko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių