Quantcast

Saugokitės bankomatuose įrengtų pinigų gaudyklių

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu Lietuvoje padažnėjo nusikalstamų atvejų, kai ant bankomatų pinigų išdavimo angų sumontuojamos pinigų gaudyklės. Tai nelegalūs įrenginiai, kurie blokuoja pinigų išdavimą, o „sulaikyti“ pinigai pasisavinami klientui atsitraukus nuo bankomato.

„Primename, kad nusikaltėliai bando įvairius būdus lėšų ar klientų duomenų pasisavinimui, todėl rekomenduojame atkreipti dėmesį į pinigų išdavimo nišos veikimo klaidas, mokėjimo kortelės įdėjimo angos pakitimus, taip pat neįprastas (klijų, dažų likučių, nubrozdinimų) žymes bei kitus sumontuotus nelegalius ir įtarimą keliančius įrenginius, pavyzdžiui, vaizdo kameras“, – pabrėžė DNB banko Prevencijos departamento vadovas Šarūnas Vaineikis.

Š. Vaineikis atkreipia dėmesį, kad taip pat padažnėjo banko kortelių duomenų vagysčių. Ant bankomatų kortelių skaitytuvų montuojami nelegalūs prietaisai, kurie nuskaito kortelės duomenis, todėl gyventojai turėtų būti budrūs – pavyzdžiui, turėtų visada pridengti bankomato klaviatūrą, kad, surenkant PIN kodą, jo nematytų kiti asmenys ar jis nebūtų užfiksuotas neteisėta filmavimo įranga.

Pastebėjus ant bankomatų įtartiną įrangą ar kitus neįprastus pakitimus, klientai prašomi informuoti DNB Kontaktų centrą tel. nr. 1608.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute,

Danute, portretas
kaip suprantu, tai banko atstovai papildo bankomatus pinigais, galu gale yra apsauga tai mano manymu, ne automobiliuose sedetu apsaugininkai, o ziuretu tvarkos, manau bankai turi pilnai atsakyti uz ivykusius nesusipratimus, juk kai kurie ima netgi ketirtini saskaitos aptarnavimo mokesti, nors per ta ketvirti jokiu operaciju nebuvo atlikta, kai truks kantrybe, tai imones vel prades moketi pinigus darbuotojams darbo vietoje grynais, tuomet ka darys bankai?

Čiubaka

Čiubaka portretas
O prie ko čia klientas, blyn??????? Pirma savo darže bankai lai susitvarko

senis

senis portretas
Tiesa pasakius tai banku pareiga rupintis bankomatu saugumu nes eilinis naudotojas negali zinoti legaliai ar ne prijungtas kazkoks prietaisas,priedo nematomoj vietoj.Bankams labiau rupi pelno didinimas plesiant ivairius mokescius ir keliant paslaugu tarifus.Vargsai,kad tik jie neiseitu elgetom.senis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių