Quantcast

Šalčininkų rajono gyventojas savo „VW Passat“ pavertė ratuota kontrabandos slėptuve

  • Teksto dydis:

Prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė automobilį „Volkswagen Passat“ vairavusį Šalčininkų rajono gyventoją. Jis slėptuvėje gabeno 1 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais numeriais.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

VSAT pareigūnams pateikti vairuotojo, 21-erių Šalčininkų rajono gyventojo, dokumentai buvo tvarkingi, tačiau automobilis sukėlė įtarimų. Pasieniečiai nusprendė jį patikrinti G. Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Paaiškėjo, kad transporto priemonėje įrengta slėptuvė. Iš dvigubo degalų bako pasieniečiai ištraukė 1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6 tūkst. eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos Šalčininkų rajono gyventoją pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi G. Žagunio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių