Quantcast

Šalčininkų kelio poste įkliuvo kontrabandą vilkiko stabdžių sistemoje slėpęs vyras

  • Teksto dydis:

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, lapkričio 8-ąją, į Šalčininkų kelio postą nuosavu vilkiku „Volvo“ atvažiavęs Lenkijos pilietis sakė grįžtantis iš Baltarusijos, kur nuvežė krovinį.

Tačiau vairuotojo elgesys (atrodė labai susijaudinęs) muitinės pareigūnams pasirodė įtartinu, tad mašina patikrinta rentgeno kontrolės sistema. Tuomet ir paaiškėjo, kad iš keturių „Volvo“ pneumatinių vilkiko stabdžių sistemos oro talpų, trys paverstos cigarečių kontrabandos slėptuvėmis. Iš jų muitininkai ištraukė 2 288 pakelius įvairių baltarusiškų cigarečių – „Queen Menthol“, „NZ Gold“, „Minsk Superslims“. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 8 074 eurai.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą.

Vairuotojas prisipažino, kad būnant Baltarusijoje tiesiog neatsispyrė pasiūlymui „papildomai užsidirbti“. Tačiau tokio poelgio pasekmės gali būti išties rimtos – Lenkijos piliečiui dėl gabentos kontrabandos gresia ne tik bauda arba laisvės atėmimas, bet ir vilkiko, kuris buvo sulaikytas, konfiskacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių