Quantcast

K. Mažeika sako jautęs, kad buvo sekamas: žmonės išdygdavo prie namo, tvenkinio

  • Teksto dydis:

Buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro tyrėjas Algimantas Martinkus praėjusią savaitę išsiuntinėjo Seimui raštą, kuriame – sunkūs kaltinimai. Esą prieš penkerius metus Lietuvos kriminalinės policijos biuro aukšti pareigūnai pavaldiniams liepė falsifikuoti tyrimus, neteisėtai sekti asmenis, tarp jų ir politikus, tarnybų vadus. Šis faktas sulaukė aukštų policijos pareigūnų ir Seimo narių reakcijos, pasakojama LNK reportaže.

„Tuometinis Kriminalinės policijos biuro viršininkas Andžejus Roginskis, dalyvaujant mano pirmosios valdybos viršininko pavaduotojui Gintui Venclovui, įsakė pateikti bet kokią išgalvotą informaciją apie verslininką, Palangos gelbėjimo stoties vadovą Joną Pirožniką“, – savo pranešime teigė A. Martinkus.

A. Martinkus nurodo, kad J. Pirožniku tik pasinaudota. Tikrasis tikslas kompromituoti į Lietuvos policijos generalinio komisaro postą pretendavusį Renatą Požėlą ir premjerą Saulių Skvernelį su visa „valstiečių“ partija.

„Jeigu tie pareiškime išdėstyti faktai yra teisingi ir tiesa, tai Kriminalinėje žvalgyboje nekontroliuojamai piktnaudžiaujama“, – sakė  Seimo narys Saulius Skvernelis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Anot A. Martinkaus, panaudojant išgalvotus duomenis, J. Pirožnikas buvo susietas su „Kamuolinių“ gauja ir tada tyrimas išplėstas.

„Iš pradžių tas tarnybinis tyrimas buvo perduotas Gintui Venclovai, kuris vėliau perdavė A. Roginskiui“, – tęsė A. Martinkus.

Tada jau esą nurodyta sekti tuomečio premjero S. Skvernelio aplinką. Buvusį Vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį, buvusį Aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką, taip pat tuometį pasieniečių vadą R. Požėlą, buvusį Kauno policijos viršininką Darių Žukauską ir Seimo narį Artūrą Skardžių. Kriminalinė policija kaltinimus vadina interpretacijomis ir melu.

„Algimanto Martinkaus paskleistą informaciją laikome kaip neatitinkančią tikrovės ir tam tikros informacijos manipuliacija arba subjektyviu jos pateikimu“, – pareiškė laikinasis Kriminalinės policijos biuro vadovas Saulius Briginas. 

Taip pat vadina kerštu, nes A. Martinkus buvo atleistas dėl ryšių su nusikaltėliais.

„Už informacijos nutekinimą asmenims, susijusiems su organizuotu nusikalstamumu. Taip pat – už kriminalinės žvalgybos ir policijos tarnybinės informacijos panaudojimo pažeidimus“, – sakė S. Briginas.

A. Martinkus ragina Seime viešai pasvarstyti apie subtilią informaciją, kuri kažkam naudinga, kuri kažkam galimai nenaudinga prieš  rinkimus, nes tęstųsi šita dainelė.

 

A. Martinkaus rašte minimas A. Roginskis, dabar – Policijos specialusis atašė Europos policijos biure (Europole), vadina kaltinimus melu.

„Visiškas melas, insinuacijos ir provokacija. Kriminalinės žvalgybos veiksmai buvo vykdomi teisės aktų nustatyta tvarka, atitinkamus veiksmus vertinant ir sankcionuojant vidaus bei išorės kontrolę vykdančioms institucijoms. Turiu omenyje prokuratūrą ir teismus.

Buvęs ministras K. Mažeika neneigia bendravęs su J. Pirožniku. Sako jautęs, kad buvo sekamas.

„Buvo tokių keistų nutikimų, kai turbūt dar dėl savo neprofesionalumo žmonės labai keistomis aplinkybėmis išdygdavo kažkur prie namo, prie tvenkinio“, – sakė K. Mažeika.

A. Martinkus viešai prabilo po penkerių metų, kai buvo atleistas ir kai teismas atmetė skundą dėl atleidimo. Sako, supratęs, kad jo buvusių vadų nurodymai neteisėti, bet vykdęs.

„Turėjau paklusti“, – teigė A. Martinkus savo pranešime, prašydamas parlamentinio tyrimo.  

A. Martinkus sako, kad kol kas iš viso Seimo bendravęs tik su vieninteliu S. Skverneliu. Liberalas Eugenijus Gentvilas įžvelgia politinių motyvų.

„Štai dabar A. Martinkus ragina Seime viešai pasvarstyti apie tą subtilią informaciją, kuri kažkam naudinga, kuri kažkam galimai nenaudinga prieš savivaldos, na, ir prieš Seimo rinkimus, nes tęstųsi šita dainelė“, – komentavo E. Gentvilas.

E. Gentvilas siūlo tirti Lietuvos Respublikos (LR) prokuratūrai, tačiau S. Skvernelis abejoja, nes ir pati LR prokuratūra gali būti įsivėlusi. Norint sekti asmenį, reikia kreiptis į prokurorus, teismą.

„Aš esu skeptiškas, ar tą gali padaryti prokuratūra, kuri ir turėtų tai padaryti. Tačiau puikiai suprantama, kad tai yra susiję dalykai“, – svarstė S. Skvernelis.

A. Martinkus sako, kad savo teiginius gali įrodyti. Kriminalinė policija svarsto dėl jo teiginių kreiptis į teismą dėl šmeižto ir melagingo pranešimo apie nusikaltimą.

„Puikiai žinome, kad už šių veiksmų stovi ir kiti asmenys, suinteresuotos grupės“, – pabrėžė  laikinasis Kriminalinės policijos biuro vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skinami ,,vaisiai,,, ,pries 30 metu neyvykusios

skinami ,,vaisiai,,, ,pries 30 metu neyvykusios  portretas
KGB esnyku Liustracijos ir ju eleminavimo is visu valstybiniu postu , kurie sutupe zemekelnio konservatdegeneratu pastangomis KT , Teismuose, Prokuraturoj VSD, STT, ONTT, KAM , seime ir vyriausybej --siandien turim tai ka turm ---Sorosiniiu iskrypeliu ,narkomanu pedofilu ir jankiu naikinama lietuva ir baigiama yvygdyt tautos genocida.

Nutekinta informacija

Nutekinta informacija portretas
Reikia kurti parlamentinę komisiją nutekintai informacijai išsiaiškinti.

Paranoja

Paranoja portretas
Labai svarbu pamačius išdygusį žmogų prie namo, lovoje, tvenkinyje, pirtyje pasitikrinti promilių kiekį ir kreiptis į psichiatrą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių