Quantcast

Rusijos teisėsauga sulaikė lietuvius: per kratas rasta 162 kg aukso ir sidabro

  • Teksto dydis:

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) trečiadienį pranešė sulaikiusi lietuvių ir rusų grupę, kurie yra įtariami kontrabanda į Vokietiją gabenę didelį kiekį tauriųjų metalų, kratų metu paimta šimtai kilogramų aukso, sidabro, platinos ir kitų tauriųjų metalų.

Kaip agentūrai „Interfax“ trečiadienį pranešė FSB komunikacijos skyriaus atstovas, Rusijos miesto Smolensko regione, netoli sienos su Baltarusija, buvo sulaikytas vilkikas vežęs apie 11 tonų susmulkintų automobilių katalizatorių.

Anot FSB, toks kiekis savo sudėtyje platinos, paladžio ir rodžio turinčių katalizatorių yra vertas daugiau nei 200 mln. rublių (apie 2,5 mln. eurų).

Pasak Rusijos teisėsaugos, šį krovinį per Baltarusiją ir Lietuvą ketinta nelegaliai gabenti į Vokietiją.

FSB ir Rusijos Vidaus reikalų ministerijos pajėgoms sulaikius kontrabanda įtariamų lietuvių ir rusų grupę, buvo atliktos kratos jų naudojamuose sandėliuose ir biuruose Maskvos regione.

Kratų metu rasta ir paimta daugiau nei 162 kg išgryninto aukso ir sidabro bei dar apie 700 kg smulkintų automobilių katalizatorių.

Taip pat paimti įvairių valiutų grynieji pinigai, kurie, įtariama, buvo naudojami nelegaliai veiklai organizuoti.

Tyrimą vykdo Smolensko policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada nustos Lietuvos pasus dalinti visokiems sliuzams?

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Jooooooooooooooo   \\\\\...///// portretas
Čigonai su lietuviškais pasais,čečėnai su rusiškais pasais.

???

??? portretas
Absoliučiai įmanomas dalykas , kad brangų metalą , "verslininkai" susirinko metalo lauže. Dar sovietiniais laikais teko skaityti straipsnį kaip teisė kelis vienos, numerinės gamyklos darbininkus už "grobstymą". Nusikalto jie tuo, jog iš gamyklos išmesto į šiukšlyną broko , jie sugebėjo ( po tam tikrų operacijų) ištraukti platiną, gal ir čia kažkas panašaus?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių