Quantcast

Rugpjūtį nustatyta 40 žvejybos taisyklių pažeidimų, dauguma – Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai rugpjūčio 3–31 dienomis nustatė 40 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, dauguma jų Klaipėdos regione, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Iš 40 pažeidimų – septyni šiurkštus. Taip pat nustatyti du verslinės žvejybos pažeidimai ir per 50 saugomų teritorijų reikalavimų pažeidimų.

Daugiausiai jų fiksuota Klaipėdos regione. Taip pat pažeidimų nustatyta Kauno, Marijampolės, Alytaus ir Vilniaus regionuose.

Rugpjūtį aplinkos apsaugos pareigūnai organizavo 108 reidus ir patikrino 1232 asmenis bei 35 verslinės žvejybos įmones. Taip prasidėjo pirmasis kasmet organizuojamos akcijos „Lašiša 2019“ etapas „Migracija“.

Pasak Gamtos išteklių apsaugos skyriaus viršininko Kęstučio Motiekaičio, Klaipėdos regionas išsiskiria pažeidimų kiekiu dėl žvejų mėgėjų pamėgto Nemuno deltos regioninio parko.

„Asmenys bausti ar įspėti už važinėjimą per žolinę dangą, mašinos statymą prie vandens telkinių stovyklaviečių ir laužaviečių kūrimą, kitus pažeidimus. Fiksuoti ir mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, pavyzdžiui, žvejyba be leidimų“, – pranešime cituojamas K. Motiekaitis.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų bei pažeidimo įrankių konfiskavimas.

Šiuo metu iš pažeidėjų jau konfiskuota 15 žvejybos įrankių. Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta akcija prasidėjo anksčiau nei įprastai, atsižvelgiant į tai, jog pernai liepos pabaigoje jau fiksuota prasidėjusi šių žuvų migracija.

Taip pat nuo šių metų „Lašiša 2019“ vykdoma dviem etapais. Pirmasis etapas „Migracija“ vyksta nuo rugpjūčio 3 iki rugsėjo 31 dienos, o antrasis etapas „Nerštas“ prasidės nuo spalio 1 ir tęsis iki gruodžio 1 dienos.

Per šią akciją aplinkosaugininkai bendradarbiauja su policijos, Valstybės sienos apsaugos ir kitais pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
o kas tikrina tu aplinkosaugininku bagazines kai jie grizta namo po reido???? pazistu as viena toki... tik kam iskusti? visur viskas patepta sutepta

KLP

KLP portretas
kiek pazeidimu nustatyta pramonineje zvejyboje, nes dabartiniai pazeidimai neturi jokios prasmes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių