Quantcast

Rokiškio rajone – neteisėta žvejyba: žala aplinkai siekia beveik 4,5 tūkst. eurų

Šią savaitę vykdydami reidą Aplinkos apsaugos departamento (AAD) aplinkosaugininkai Rokiškio rajone užfiksavo neteisėtos žvejybos tinklais atvejį.

Kaip pranešė departamentas, turint informacijos, kad Rokiškio rajone, Dviragio ežere, vykdoma galimai neteisėta žvejyba tinklais, buvo nuspręsta surengti pasalą.

„Pareigūnai surengė pasalą ir apie 20 valandą sulaukė iš ežero parplaukiančio žvejo. Grįžęs į krantą žvejys buvo sulaikytas su visais draudžiamais pažeidimo padarymo įrankiais ir priemonėmis bei neteisėtai sugauta žuvimi“, – pranešė aplinkosaugininkai.

Departamentas nurodo, kad vyras sugavo 40 karšių, 14 sterkų ir 1 lyną. Gamtai padaryta žala siekė beveik 4,5 tūkst. eurų. Neteisėtos žvejybos metu plaukiant irkline valtimi buvo naudojami du statomi tinklai, kurių ilgis siekė 150 metrų.

Už šį pažeidimą neteisėtą žvejybą vykdžiusiam asmeniui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų kartu su minėtų pažeidimo padarymo įrankių ir valties konfiskavimu. Taip pat asmuo turės atlyginti aplinkai padarytą beveik 4,5 tūkst. eurų žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Tai dar tam vargsuij prie to pacio uzdekit bauda ir uz mariu tersima,juk jus esat neygalus nes korumpuoti kad tuos milijonierius nubaust.

Anonimas

Anonimas portretas
Su lietuvos atliginimais tik zuvi gaudyt kad isgyventi nes visa alga sumoki mokesciams.

Antanas

Antanas portretas
Kažkaip nesiderina ta kova su žuvelių gaudytojais ir metu metais nepastebetais kilometru vamzdžiais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių