Quantcast

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl nušautos stumbrės

Panevėžio apygardos prokuratūra pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sausio pradžioje Utenos rajono politiko Jono Slapšinsko nušautos stumbrės.

Apie tai BNS informavo Panevėžio prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 272 straipsnio trečią dalį.

„Pradėtas tyrimas dėl neteisėto medžiojimo, kai padaryta žala saugomų gyvūnų rūšiai“, – teigė prokuratūros atstovė.

Už tai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pradėti ikiteisminį tyrimą į Panevėžio apygardos prokuratūrą praėjusią savaitę kreipėsi Aplinkos apsaugos departamentas.

Jo prašymu anksčiau pradėtas ir kitas tyrimas – Panevėžio apskrities policija aiškinasi, ar tirdami stumbrės sumedžiojimą, Panevėžio aplinkosaugininkai tinkamai vykdė pareigas.

Stumbrę sumaišęs su šernu sausio 3 dieną vykusioje medžioklėje prisipažino nušovęs Utenos tarybos narys „valstietis“ J. Slapšinskas, jam už tai anksčiau skirta 12,2 tūkst. eurų bauda. Ją politikas sumokėjo.

Tačiau paaiškėjus, kad patelė buvo neseniai atsivedusi jauniklį, kuris vėliau nugaišo, bauda politikui turėtų padidėti iki 36,6 tūkst. eurų.

Stumbro patelė sumedžiota Valstybinių miškų urėdijai priklausančiame Krekenavos-Naujamiesčio profesionalios medžioklės ploto vienete varyminės medžioklės metu.

Kaip anksčiau skelbė BNS, medžioklėje taip pat dalyvavo Seimo narys „socialdarbietis“ Rimantas Sinkevičius, buvęs europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis, buvęs Seimo narys kooperatyvo „Agroaves group“ vadovas Jonas Jagminas, įmonės „Grigeo“ didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ įkūrėjas Rolandas Valiūnas, kelių tiesimo įmonės „Fegda“ vienas akcininkų Arvydas Gribulis ir kiti.

Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos saugomų gyvūnų sąrašą kaip saugomas žinduolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebuklu

Stebuklu portretas
stebuklai.Kai laukine karve gali buti ivertinta 126372Lt!Auksinis gyvuliukas.Kur ir kame cia tokio dalyko logika.Panasu, kad svarbiausia logika tame, kad sis nevykelis medziotojas yra valstieciu sajungos narys ir seimunas.Per visa kadencija valstieciai buvo ivairiais budais zlugdomi ir ujami.Bet, jie isliko.

X

X portretas
Be gailessio ta gyvuli iki gyvos gavos

Anonimas

Anonimas portretas
Sodinti visa partokratu gauja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių