Quantcast

Prokuratūra atsisakė pradėti tyrimą dėl STT veiksmų prieš M. Puidoką

  • Teksto dydis:

Prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) veiksmų prieš parlamentarą Mindaugą Puidoką per birželį vykdytą jo kratą.

Sprendimas priimtas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

„Surinktų duomenų analizė leidžia pagrįstai teigti, kad asmens kratos atlikimo metu nebuvo siekiama suvaržyti Seimo nario laisvės. Nutarime nurodoma, kad STT pareigūnų fizinės jėgos panaudojimas buvo adekvatus susidariusiai situacijai, siekiant paimti teismo nutartyje nurodytus du telefonus, kurių paėmimui aktyviai priešinosi pareigūnų nurodymų nevykdęs M. Puidokas“, – rašo prokuratūra.

Surinktų duomenų analizė leidžia pagrįstai teigti, kad asmens kratos atlikimo metu nebuvo siekiama suvaržyti Seimo nario laisvės.

Nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą priimtas išnagrinėjus M. Puidoko pareiškimą. Parlamentaras prašė įvertinti, ar, atlikdami jo asmens kratą ir panaudodami prievartos priemones, STT pareigūnai nepadarė veiksmų, turinčių piktnaudžiavimo požymių.

Nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą konstatuojama, kad, pagal Konstitucinio Teismo jurisprudenciją ir teismų suformuotą praktiką, teisės aktuose numatytais pagrindais Seimo nario M. Puidoko atžvilgiu buvo galima taikyti procesinę prievartos priemonę – asmens kratą, siekiant paimti daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti.

Šis prokuroro nutarimas įstatymo nustatyta tvarka gali būti skundžiamas ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Darbo partijos frakcijos naro M. Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus Seimo patalpose Seimo nariui Matui Maldeikiui, kaip įtariama, pasiūlyto 50 tūkst. eurų kyšio. Juo, tyrimo duomenimis, galėjo būti siekiama, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, kad būtų neribotam laikui atidėtas Azartinių lošimų įstatymo nuostatų, draudžiančių eksploatuoti į elektroninę automatų duomenų valdymo sistemą nesujungtus automatus, įsigaliojimas, numatytas lapkričio 1 dieną.

Šioje byloje įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pateikti K. Motiečiui ir azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininkui Samoilui Kacui.

M. Puidokas tyrime buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. Šis statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

Birželio 10 dieną STT agentai atliko kratą Seimo nario kabinete. M. Puidokas pareiškė kratos metu patyręs smurtą – buvęs agentų smaugtas, suplėšyti jo drabužiai, iki kraujo sudraskyta ranka, atimti asmeniniai daiktai.

STT teigė, kad mobilieji telefonai iš Seimo nario paimti prievarta jam atsisakius juos pateikti, pareigūnų veiksmai buvo teisėti, o parlamentaras galėjo bandyti ištrinti tyrimui svarbius duomenis.

M. Puidokas savo ruožtu teigia esąs persekiojamas dėl savo politinės veiklos, o pareiškimais apie esą mėgintą ištrinti svarbią informaciją, pasak parlamentaro, žeminamas jo orumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kogi

kogi portretas
noret juk tai 1 ir ta pati saika su visais povil joniais bei jurbarko darbo gaujos /itakingais/ pridurkais ir ju banditeliu paleistu ko gero uz sefo ispirka kuri pati seniai reikejo sodint bet verseckas neistenge nes visi /tuyje/ buki tai darom isvada kgb mosad filjalas ir tesia ma rkso teorija?;;;;;;

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Su idiotais ir prokuratūra nenori turėti reikalų.

Teisuolė

Teisuolė portretas
Ar negalima buvo paimti su įkalčiais. Jau vien tas , kad prieš seimo narį panaudotas smurtas, yra nusikaltimas .Puidokas palaikantis ,,šeimų maršo mitingus'' ir patį prezidentą, yra labai nepalankus valdantiesiems. Prokuratūros atsisakymas atlikti tyrimą, viską pasako apie užsakytą puolimą. Čia pačiam Povilioniui reikėjo kelti bylą, už Lietuvos ir prezidento šmeižimą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių