Quantcast

Progimnazijoje įkliuvo paauglys, turėjęs elektroninę cigaretę su narkotikais

Utenos apskrities policija pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įvykio, kai pas paauglį buvo rasta elektroninė cigaretė su narkotikais.

Vasario 28 dieną Utenos progimnazijoje 14-metis su savimi turėjo elektroninę cigaretę su skysčiu, kuriame buvo narkotinių medžiagų.

„Paaiškėjus naujoms aplinkybėms dėl šio įvykio, balandžio 20 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 261 str. (Narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimas nepilnamečiams“, – rašoma Utenos apskrities policijos atsakyme BNS.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas platino narkotines ar psichotropines medžiagas nepilnamečiams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

Šio nusikaltimo subjektas yra asmuo, kuriam iki nusikaltimo padarymo yra nesuėję 16 metų. Nepilnametis asmuo, išplatinęs narkotines medžiagas kitam nepilnamečiui, bus traukiamas baudžiamojon atsakomybėn dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

Be to, policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, jog baudžiamąją atsakomybę taip pat užtraukia narkotinių ar psichotropinių medžiagų lenkimas vartoti (pvz., pasiūlymas parūkyti, užtraukti dūmą) nepilnamečiui.

Pastaruoju metu Lietuvoje registruota nemažai atvejų, kai nepilnamečiai parūkę elektroninių cigarečių, apsinuodijo tiek namuose, tiek ugdymo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių