Quantcast

Prisišventė: už jubiliejaus paminėjimą karantino metu nubaustas Biržų ligoninės vadovas

  • Teksto dydis:

Jubiliejaus paminėjimą karantino laikotarpiu Biržų ligoninėje surengusiam įstaigos vadovui Petrui Bimbai teismas skyrė 750 eurų baudą.

Kaip penktadienį pranešė Panevėžio apylinkės teismas, įstaigos vadovas karantino laikotarpiu ligoninės rūsyje esančioje posėdžių salėje surengė gydytojo jubiliejaus paminėjimą, kuriame dalyvavo daugiau nei du namų ūkiai, taip sukeliant pavojų išplisti COVID-19.

Teismo teigimu, P. Bimba pripažino padaręs administracinį nusižengimą, savo kaltę pripažino visiškai ir nuoširdžiai gailėjosi.

„Direktorius teigė, kad gydytojas yra labai gerbiamas, ilgametis ligoninės darbuotojas, nusipelnęs Biržų krašto žmonėms, todėl buvo surengta jo pagerbimo ceremonija jubiliejaus proga. Dėl įvykusio susibūrimo niekam nebuvo padaryta žala, niekas nesusirgo COVID-19 liga, nebuvo nei vieno ligos židinio“, – nurodoma pranešime.

Teismas, skirdamas nuobaudą, atsižvelgė į P. Bimbos gerą vertinimą visuomenėje, taip pat į tai, jog ligoninės vadovas gailėjosi, nėra baustas už administracinius pažeidimus.

„Dėl padaryto nusižengimo sunkių padarinių nekilo, o direktoriaus veiksmuose nenustatyta piktybiško teisės aktų reikalavimų ignoravimo“, – nurodoma pranešime.

Jam skirta pusė minimalios baudos.

Šis nutarimas gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui per Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmus.

Balandžio pradžioje apie šį įvykį pranešė LNK Žinios. Anot jų, 80-ies metų jubiliejaus minėjime dalyvavo keliolika arba kelios dešimtys žmonių.

Ligoninės direktorius tuomet teigė karantino pažeidimų neįžvelgiantis, nes medikai buvo paskiepyti, persirgę ir su kaukėmis, o sveikinimas truko trumpai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių