Quantcast

Prieš teismą stos iš prostitucijos pasipelnyti bandęs recidyvistas

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pelnymųsi iš kito asmens prostitucijos bei neteisėtu disponavimu nešaunamuoju ginklu kaltinamas 38 metų vilnietis Ž. J. Kaltinamasis yra vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovas, šešis kartus teistas dėl nusikaltimų nuosavybei, o 2015 m. lygtinai paleistas iš pataisos namų.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, kaltinamasis įkliuvo šių metų liepą. Vyras buvo sulaikytas Vilniuje, vieno Savanorių pr. esančio daugiabučio kieme įtariant jį organizavus prostituciją ir iš to uždirbus pinigus.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad nuo 2018 metų birželio iki 2019 metų liepos Ž. J. galėjo pelnytis iš dviejų moterų prostitucijos ir tam pačiam tikslui iš Ukrainos į Lietuvą gabenti moterį jos pačios sutikimu.

Visos moterys kaltinamąjį susirasdavo pačios, norėdamos užsidirbti pinigų. Ukrainietės atvykdavo į Lietuvą kelioms dienoms ar savaitėms ir įvairiuose Lietuvos miestuose teikdavo lytines paslaugas.

Kaltinamasis buvo sutaręs, kad nukentėjusioms mokės pusę sumos už atliktą paslaugą. Pagal byloje surinktą medžiagą, mergina už paslaugą iš vyro gaudavo nuo 50 iki 100 eurų ir pusę sumos atiduodavo prostitucijos organizatoriui.

Surinkta duomenų, kad ne kartą paslaugos buvo teikiamos dviejuose išnuomotuose butuose Šiauliuose. Ž. J. pats viešindavo pranešimus internetiniuose skelbimų portaluose apie teikiamas seksualines paslaugas, nustatydavo paslaugų įkainius, SMS žinutėmis bendraudavo su užsakovais, priimdavo užsakymus, pirkdavo priemones, atveždavo merginas prie butų ir saugodavo jas laukdamas automobilyje. Kratos metu pas vyrą rankinėje rasta teleskopinė lazda, kurią vyras naudojo savigynai, taip pat esant reikalui apginti moteris.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių